Haberler

Ürdün'de Kısmi Kabine Değişikliği

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz'ın sunduğu kabine değişikliğini onayladı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz'ın sunduğu kabine değişikliğini onayladı.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Başbakan Rezzaz'ın sunduğu kabine değişikliğini onayladığı belirtildi.

Açıklamada, Kültür ve Gençlik, Tarım ve Çevre Bakanlıklarının da aralarında bulunduğu 6 bakanlığın birleştirildiği, yeni oluşturulan İdari ve Kurumsal Gelişim Bakanlığı ile bakanlık sayısının 27 olduğu ifade edildi.

İdari ve Kurumsal Gelişim Bakanlığına Mecd Şuveyke'nin getirildiği belirtilen açıklamada, Raid Ebussuud'un Su ve Sulama Bakanı, Bessam et-Telhuni'nin de Adalet Bakanı olduğu kaydedildi.

Ürdün'de bakanlar, hükümette yapılması beklenen revizyon için dün Başbakan Ömer er-Rezzaz'a istifalarını sunmuştu.

Uzmanlar, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Rezzaz'ın, "gelir vergisi yasa tasarısı" nedeniyle gerileyen popülaritesini yeniden kazanmak için hükümette revizyon yapmasının beklendiğini belirtmişti.

Ürdün'de eski Başbakan Hani el-Mulki, tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısına karşı düzenlenen yoğun protestolarda okların hükümete çevrilmesi üzerine istifa etmiş, Kral Abdullah da Eğitim Bakanı Ömer er-Rezzaz'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Rezzaz ve kabine üyeleri, 14 Haziran'da yemin ederek göreve başlamıştı.

Rezzaz'ın kurduğu yeni hükümet, 19 Temmuz'da meclisteki 79 milletvekilinin desteğiyle güvenoyu almıştı. Yeni hükümette yer alan 15 bakanın daha önceki hükümette görev yapmış olması geniş çaplı tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title