Haberler

Ürdün'de Binlerce Kişi İsrail'i Protesto Etti

Ürdün'ün Başkenti Amman'da 3 Binden Fazla Kişi, Gazze'ye Yönelik İsrail Ablukasını Protesto Etmek İçin Gösteri Düzenledi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da 3 binden fazla kişi, Gazze'ye yönelik İsrail ablukasını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Muhalefet partileri ve işçi sendikalarına bağlı protestocular, "Allahu Ekber" ve "Allah, Amerika ve İsrail'in düşmanıdır" şeklinde sloganlar attı. Filistin ve Ürdün bayrakları taşıyan protestocular, eylemde ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.

Mısır ve Gazze sınırındaki metal bariyerlerin yıkılmasından bu yana yüz binlerce Gazzeli, erzak ve ilaç almak için Mısır'a geçiş yaptı. ABD'nin 2 gün geçişlerin serbest bırakıldığı Refat sınırını kontrol altına alması için Kahire'ye baskı yapması üzerine Mısır, sınırı tekrar kapatacağını açıklamıştı. Refah bölgesindeki sınır, TSİ 15.00'de kapatılacağı açıklanmasına rağmen hala giriş-çıkışlara açık bulunuyor.

(AFP-KB-İB-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title