Haberler

Uras: "Genel Kurula Katılmamak Çocukça Bir Tavır"

Ödp Genel Başkanı Ufuk Uras, "Genel Kurula Katılmamak, Cumhurbaşkanlığı Konusunda Boykotçu Politikalar İzlemek, Çocukça Bir Tavırdır" Dedi.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, "Genel Kurula katılmamak, cumhurbaşkanlığı konusunda boykotçu politikalar izlemek, çocukça bir tavırdır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile görüştü.

Uras tarafından kapıda karşılanan Gül, 20 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, adaylığını duyurduktan sonra tüm siyasi partilerden randevu istediğini, TBMM'de grubu olan ve olmayan partilerin yanı sıra bağımsız milletvekilleriyle de görüştüğünü anlattı. Uras'a adaylığıyla ilgili kısa bilgi verdiğini ifade eden Gül, kendisine teşekkür etti. Gül, sonucun ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ufuk Uras, Gül'ün adaylığının hem meşru hem de demokratik bir hak olduğunu belirterek, Genel Kurula katılacağını bildirdi. Genel Kurula katılmamayı, cumhurbaşkanlığı konusunda boykotçu politikalar izlemeyi çocukça bir tavır olarak değerlendirdiğini belirten Uras, Gül'e, ''Parlamentonun meşruiyeti ve demokrasi içinde hayırlısı neyse o olsun. Şimdiden sizi kutluyorum'' dedi.

Uras, Gül'ü uğurladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, esas olanın demokrasiyi savunmak olduğunu, Parlamentonun meşruiyeti içinde cumhurbaşkanı seçileceğini kaydederek, şunları söyledi:

''Sayın Abdulah Gül, AKP'nin izlediği politikaların en önemli taşıyıcısı olduğu için -gerek dış politikada, gerek ekonomideki politikaları- tasvip etmediğimiz için Genel Kurula katılacağım ama kendisine oy vermeyeceğim. Biliyorsunuz bizim parlamentoya girmemizin en önemli problemlerden biri, yüzde 10 barajının savunulmasıydı. Bütün bu politikaların takipçisi olan bir şahsiyet olması nedeniyle kendilerine olumlu, lehte oy vermeyeceğim.''

Kamer Genç, Gül ile görüşmesi konusunda bilgi verirken, cumhurbaşkanı seçimleri için Genel Kurula girmeyeceğini belirterek, bunun, desteklemek anlamına geleceğini söyledi.

Görüşmede Gül'e, ''AKP iktidarının şeriat devleti modeline daha yakın olduğunu'', ancak şeriat devletinin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini anlattığını belirten Genç, ''Bir ülkeyi ziyaret eden cumhurbaşkanının, başbakanın kıyafetlerine bakıyorlar. Türbanlı kadınlarla Türkiye'yi Arap devleti gibi gösteriyorlar. Buna karşılık Gül, eşinin çevresindeki arkadaşlarının başının açık olduğunu söyledi. Ben de 'önemli olan, sizin eşinizin durumu...' dedim'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title