Haberler

Uosb 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Vali Ahmet Okur, Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'nin parlak bir geleceğe sahip olduğunu ve yapılacak yatırımların bu doğrultuda hazırlanılması gerektiğini söyledi.

Sanayide yapılacak yatırımlarda birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Okur, "Yatırımcılar olarak kendinizi Türkiye'nin parlak geleceğine göre hazırlamanız gerekir. 15 Temmuz'da aziz milletimiz siyasi görüş farklılıkları gözetmeksizin değerlerine, benliğine sahip çıkarak belaları def etmiştir. İşte geleceğe bu anlayışla bakmak gerekir." dedi.

Uşak'ın gelişmekte olan bir il olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü aktaran Vali Okur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Uşak'a tarih kenti derseniz yakışır, kültür kenti derseniz yakışır, sanayi kenti derseniz yakışır. Hatta tarım kenti olma yolunda da hızla ilerlemelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Geçtiğimiz günlerde Uşak tarhanasının tescilini yaptırdık. Artık Uşak tarhanasını daha rahat ve gururla takdim edebileceğiz. Bu marka değerin Uşak'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Uşak tarhanasının yanında 'altın şehir' vurgusunun yapıldığı Uşak'ın yeni logosu da tescillendi. Artık Uşak'ı geleceğe hazırlamanın yoğun çalışması içerisinde olmalıyız."

Mevcut potansiyeli ve sanayisinin etkisiyle yakında şehir merkezi nüfusunun 300-350 bine ulaşacağını ifade eden Vali Okur, bu nedenle sanayi ve teknolojik alanda 50-60 yılın planlamasının yapılması ve buna yönelik adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Okur, "Uşak OSB'de 13 bin işçi çalışmakta ancak bu rakamlar ilimize yeterli gelmemektedir. Bu nedenle OSB'nin mevcut alanını 650 hektar daha genişletme çalışmalarına başladık. Çalışmalarına başladığımız 'Teknopark' Projesi'nin tamamlanmasıyla Uşak teknolojik alanda da gelişen bir kent haline gelecek. Ancak bir kent büyürken bunu tüm değerleriyle gerçekleştirirse anlam kazanır. Bu nedenle sanayi ve teknolojik alanda gelişirken çevremizi, sosyal ve kültürel değerlerimizi de korumalı ve geliştirmeliyiz." diye konuştu.

Divan Başkanlığını Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer'in yaptığı toplantıda, daha sonra yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları ile çeşitli konularda verilen önergeler görüşüldü.

Toplantıya, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, sanayici ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title