Haberler

'Unutulmaz Devlet Adamı İsmet İnönü Fotoğrafları Sergisi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Görüşmesini, 'Kendi Tercihleri' Olarak Değerlendirerek, 'Dargınlık, Barışmak Siyasette Hep Olan Şeylerdir

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün görüşmesini, 'kendi tercihleri' olarak değerlendirerek, 'Dargınlık, barışmak siyasette hep olan şeylerdir. Kimi sözlerin zaman içinde etkisini yitirmesi o sözleri söyleyen insanların bir masaya gelmesi toplumumuzda, siyasetimizde olağan karşılanmaktadır' dedi.

Sav ile Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan, parti genel merkezinde Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 87. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Unutulmaz Devlet Adamı İsmet İnönü Fotoğrafları Sergisi'nin açılışını yaptı.

Açılışın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Sav, Baykal ile Sarıgül görüşmesini, 'kişilerin kendi takdiri' olarak değerlendirdi. Sav, 'Geride bıraktığımız siyaset günleri sonrasında bir araya gelmelerini anlamlı buluyorum' diye konuştu. 'Size böyle bir talep gelirse görüşür müsünüz' sorusu üzerine Sav, kendisine öyle bir talebin ulaşmadığını, talep olmadan da değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Sav, 'Yeni yönetime karşı bir siyasi oluşum olabilir mi?' sorusuna, 'Yeni yönetim diye bir şey söz konusu değil. CHP'de süreklilik vardır. CHP, 22-23 Mayıs Kurultayı'nda büyük bir mutabakatla Atatürk Spor Salonu'ndan çıkmıştır, Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı ile yoluna devam etmektedir. Yönetimin sürekliliği asıldır. Ben o sürekliliği simgeleyen isimlerden biriyim' yanıtını verdi. Sav, kurultay görüntülerini hatırlatılarak, 'Bir şeyin altını mı çizmeye çalışıyorsunuz?' diye sorulması üzerine, 'Bir şeyin altını çizmeye çalışmadım. Herkes bir anlam çıkarabilir' dedi. 'Peki siz ne çıkardınız?' sorusunu da Sav, 'Kişilerin kendi tercihidir. Dargınlık, barışmak siyasette hep olan şeylerdir. Kimi sözlerin zaman içinde etkisini yitirmesi o sözleri söyleyen insanların bir masaya gelmesi toplumumuzda, siyasetimizde olağan karşılanmaktadır' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi yönündeki teklifinin hatırlatılması üzerine Sav, TBMM'nin dün tatile girdiğini belirterek, konunun referandumdan sonra ele alınabileceğini söyledi. Diyarbakır İl Başkanlığının hazırladığı ve 'Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasını' içeren raporu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Sav, 'Her ilimiz kendisine göre bazı değerlendirmeler yapar. Bu CHP'nin kişiliğini, yetkili organlarını bağlamaz. Şu anda 1989 raporumuz elimizde bulunan en önemli belgedir. O belgenin güncelleştirilmesi söz konusu olabilir' diye konuştu. Merkez Yönetim Kurulu'nun bu konuda bir heyet görevlendirdiğini ve heyetin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Sav, CHP'nin yetkili organının görüşlerinin bu çalışma sonucunda belirleneceğini, illerdeki ve ilçelerdeki münferit değerlendirmelerin partilerini bağlamadığını ifade etti. 'Diyarbakır İl Başkanı ile ilgili bir uygulama yapacak mısınız' sorusuna da Sav 'Hayır. Böyle bir şey söyleyen mi var' karşılığını verdi.

- 'LOZAN BİR ABİDEDİR'-

Sav, serginin açılışında yaptığı konuşmada ise 'Unutulmaz Devlet Adamı İsmet İnönü Fotoğrafları Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada ise Lozan antlaşmasının basit bir anlaşma olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, 'Lozan bir abidedir' dedi.

Lozan barış görüşmelerini yürüten İnönü'nün başarılı çalışmalarına dikkati çeken Sav, 'İnönü sabırlı ve müzakereci kişiliğiyle dişe diş, başa baş bir görüşme yürütmüştür' görüşünü dile getirdi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bilgehan da serginin CHP Genel Merkezi'nde düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu belirtti.

(EAY-ZBD) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title