Haberler

Ünlüler Yelkenlileri Rüzgara Bıraktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Bu Yıl İkincisi Düzenlenen "Famous Cup" (Ünlüler Kupası) Yelken Yarışları Start Aldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen "Famous Cup" (Ünlüler kupası) yelken yarışları start aldı.

Bodrum'da yelken turizmini geliştirmek ve bu sporun tanıtımın daha etkin yapılarak, geniş kitlelere yaymak amacıyla düzenlenen "Famous Cup" yelken yarışlarının, ikincisinin startı verildi.

Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü ve Bodrum Marina Yacht Club ortaklığında düzenlen ve değişik kategorilerde toplam 27 takımın katıldığı yarışlarda ünlüler de farklı takımlara dahil olarak yarışa başladılar. Ödül töreninde, sıralamadaki yerlerine göre ünlülerle birlikte diğer takım arkadaşları da ödüllendirilecek. Katılımcılara yarışın ardından "Bütün Gemilerimi Karaya Oturttum" adlı bir performans sergileyecek olan, organizasyonun performans konuğu olan Metin Uca aynı zamanda ödül törenini de sunacak.

Yarışma öncesi marinada verilen brifingin ardından, yarışmaya katılan ünlüler toplu halde basın mensuplarına poz verdi.

Sinema, televizyon, müzik, spor, medya dünyasından yarışmaya katılan katılanlar arasında Semih Saygıner, Berna Laçin, Gani Müjde, Yonca Evcimik, Yeliz, Harun Kolçak, Dolunay Soysert, Irmak Ünal, Metin Uca, Kenan İmirzalıoğlu, Arzu Yanardağ, Zeyno Gönenç, Ece Uslu, Mehmet Aslantuğ gibi isimler yer aldı.

Sinema oyuncusu Mehmet Aslantuğ, denizi sevdiğini 15 yıl öncesine kadar denizle iç içe olabilmek için tekne kiraladığını ancak şuan kendisine ait bir teknesi olduğunu söyledi. Aslantuğ, yarışma ile ilgili olarak, "Etrafı denizlerle çevrili bir ülkede denizle ilişkimiz yıllardır hep belli bir ölçüde kaldı. Halen tüketim motorla yürütülen teknelerden ibaret. Denizle bütünleşme açısından bu yarışı, bu organizasyonu çok anlamlı buluyorum" dedi.

Ünlü isimlerden Berna Laçin ise geçen yıl da yarışa katıldığını hatırlatarak esprili bir şekilde, "Bütün dallarda ben birinci oldum" dedi. Famous Cup'un ilk yılında yarışların çok eğlenceli geçtiğini, deniz üzerinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Laçin, "Geçen sene acaba gitsem mi diyerek gelmiştim. Bu sene koşa koşa geldim. Bu sene daha kalabalığız. Çok güzel geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik de deniz sporlarına yabancı olmadığını ve küçüklüğünde yelkenli kullandığını söyledi. Yarış öncesinde çok heyecanlı olduğunu belirten sanatçı, organizasyon konusundaki düşüncelerini, "Her türlü spor ve sanat dalını sevdirmek için bizlerin de içinde bulunduğu organizasyonların olması çok akıllıca" diyerek ifade etti. Elinden can simidini bırakmayan Evcimik, "Bodrum'da yaşayan arkadaşlar hava çok sert geçecek diye cansimidini bana yollamışlar" dedi.

Ünlüler Kupası organizasyonunun yeni nesillere sporu sevdirmek adına çok doğru bulduğunu belirten ünle senarist Gani Müjde, güzel bir ortam ve başarılı bir etkinlik olacağını söyledi.

Yarışmaya katılan ünlüler arasında yelken yarışında en tecrübeli olan şarkıcı Harun Kolçak da, Galatasaray Kulübü adına kazanılmış 2. tane Türkiye birinciliği olduğunu belirterek, yarışmaya davet üzerine seve seve geldiğini belirtti.

Bu arada, yarışmanın ilk gününde 18 millik Bodrum-Kıstak Adası-Bodrum etabında yarışacak olan yelkenciler, ikinci günde 16 millik Bodrum-Karaada-Bodrum etabında mücadele edecek. Yarışmanın ilk gününün startı ile başlayan mücadelede, bazı aksilikler yaşayarak yarışmaya geç başlayanlar oldu.

Yarışmanın startı, dün Bodrum'a gelen Atatürk'ün yatı Savarona ile aynı hizada verildi. Yarışmacılar, Famous Cup çerçevesinde geceleri de çeşitli eğlencelere katılacak.

(OU-SÇ-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title