Haberler

Ünlü Şovmen Öztürk, Esogü'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Ünlü şovmen ve televizyon programcısı Beyazıt Öztürk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.

Ünlü şovmen ve televizyon programcısı Beyazıt Öztürk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.

ESOGÜ Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ESOGÜ Spor Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katılan Öztürk, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Üniversite öğrenimini Eskişehir'de yaptığını hatırlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"1987'de Eskişehir'e geldim. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde mülakatlara girdim. Daha sonra Seramik Bölümünü ikinci olarak kazandım. Anne tarafım zaten Eskişehirli. Onun için çocukluğumda da buraya gelir giderdim. Burayı kazanınca Ertuğrul Gazi Polis Okulunda bir yıl konakladım. Daha sonra 4 arkadaş eve çıkmak istedik. Okula yakın ev değil ama bir oda gibi bir şey bulduk. Paramız ona yetti. Daha sonra 7 ev değiştirdik. Kira zamanı gelince evi taşıyorduk. Hayatımın en güzel günlerini Eskişehir'de geçirdim. Buranın kıymetini bilmek lazım."

-"Bazı derslerden çıkıp eve uyumaya giderdim"-

Öztürk, özel radyoların kurulmasıyla çalışma hayatına Eskişehir'de başladığını belirterek, bir grup arkadaşıyla kasetlere ses kaydı yaptıklarını ve kasetleri İstanbul'da özel bir radyoya götürdüklerini ifade etti.

Daha sonra Eskişehir'e bir radyo açıldığını anlatan Öztürk, şunları söyledi:

"Bizim grup radyoda çalışmaya başladı. Bütün arkadaşlarımın programları kabul edilmişti. Ancak 'r' harfini söyleyemediğimden programım kabul edilmemişti. Radyoda sabaha kadar müzikleri çalıyordum, daha sonra sabah okula gidiyordum. Arada bazı derslerden çıkıp eve uyumaya giderdim. Daha sonra ilk olarak her saat başı saati söylemeye başladım. Yavaş yavaş birkaç şey daha ilave ederken program yapmaya başladık. Bir dönem radyolar kapatılmıştı. En üst katta oturan arkadaşlarımızın evine giderek oralardan kaçak yayına devam etmiştik."

Söyleşinin sonunda ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Öztürk'e ESOGÜ anı tabağı hediye etti.

Bu arada, Öztürk'ün sunduğu "Beyaz Show" programı, ESOGÜ öğrencileri tarafından 2011 yılının en iyi talk şov programı seçildi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Beyazıt Öztürk Osmangazi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title