Haberler

Ünlü Şarkıcı Metin Şentürk ABD'ye Gitti

Ünlü sanatçı Metin Şentürk, millevekili adaylığı konusunda parti liderleri ile görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Bu meselenin bir ideolojisi olmaz. Bu bir misyonerlik ruhu ile hareket etmeyi gerektiren bir davadır. Hangi lider bize bu konuda 'Evet doğru söylüyorsunuz. Gerçekten bu engelli insanlara böyle imkanlar verilmeli' derse düşüncelerimizi onlarla paylaşacağız" dedi.

Ünlü şarkıcı Metin Şentürk, 19 Mayıs'ta yapılacak Türk yürüyüşünde konser vermek ve görme sorunu ile ilgili bir dizi tetkikten geçmek üzere Amerika'ya gitti. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle eşi Fulya Kalkavan Şentürk ile birlikte NewYork'a giden ünlü sanatçı, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçen yıl da tedavi için Amerika'ya gittiğini hatırlatan Şentürk, "O zaman yapılan tetkikler vardı. Yıl içinde bana aynı hastaneden uzmanlar ulaştı. Bu sene de bu tetkiklerin yapılmasını istediler. Bakacağız. Kötüye giden bir şey var mı, iyiye giden bir şey var mı diye. Geçen yıl da ABD'li doktorlar bana yüzde 30 ihtimal verdi. Ama ben küçük ihtimallerle büyük hesaplar yapan biri değilim. Onun için birazcık daha durum iyileşsin diye bekledim. Bu sefer bir bakalım ne olacak" dedi.

Şentürk milletvekilliği adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Ben zaten bundan önceki seçimlerde de biliyorsunuz DYP'den 3.sırada adaydım. O zaman sayın Çiller'le engellilerden sorumlu bir bakanlık kurulması konusunda mutabakata varmıştık. Şimdi de birkaç liderle görüşüyoruz. Benim bu ülkede bir idealim bir amacım var. 10 milyona yakın sakat vatandaşımız var. 10 milyonu 3 ile çarptığınız zaman ana-baba-çocuk olarak 30 milyon insanı birebir ilgilendiren bir sorundan söz ediyoruz. Böyle bir sorunun bir bakanlığı olması kadar gerekli hiç birşey yok bence."

Ünlü sanatçı hangi partiden aday olacağının sorulması üzerine ise, "Bu meselenin bir ideolojisi olmaz. Bu bir misyonerlik ruhu ile hareket etmeyi gerektiren bir davadır. Hangi lider bize bu konuda 'Evet doğru söylüyorsunuz. Gerçekten bu insanlara böyle imkanlar verilmeli' derse onlarla paylaşacağız düşüncelerimizi. AB sürecinde, AB'ye uyum yasaları çerçevesinde engellilerin hakları da çok önemli yer teşkil ediyor. Zira bir ülkenin medeniyeti ve çağdaşlık seviyesi, o ülkenin engellisine tanıdığı imkan ve

değerlerle de paraleldir. Gerekenler yapılacaktır. Bu bir hayal değil, gerçeğe doğru bir adımdır" diye konuştu.

Engellilerden sorumlu bir bakanlık kurulması durumunda ilk icraatının ne olacağın sorulması üzerine Şentürk, "Türkiye'de engelli vatandaşların okuma oranları yüzde 3-4 oranında. Çalıştırılma oranları yeni yasanın düzeltmesi ile yüzde 3-6 arasına çıkarıldı. Biz biliyorsunuz bir de mimari engelli bir ülkeyiz. Sokağa çıkan vatandaşımızın tekerlekli sandalyesi ile yürüyebileceği doğru yollar bile yok diyebilecek kadar az. Sosyal imkanlardan yararlanılabilecek yerlerin durumu belli. Fiziki şartları çok kötü

bir ülkeyiz. Ne demek oluyor bu . Engellilerin hayatı yüzde 95 bloke altında. Bakanlık kurulduğunda ilk iş bu blokeyi kaldıracağız. Onları tüketen değil üreten insanlar haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Şentürk'ün röpörtajın sonunda gazetecilere, "Eğer gözlerim açılırsa açıldığını söylemeyeceğim. Bakacağım karşımda nasıl hareketler yapıyorsunuz. Arkamdan hareket yapanlar varmış" demesi gülüşmelere neden oldu.

Fulya Şentürk ise "Ben bu hali ile Metin'le baş edemiyorum. Bir de gözü açılırsa ne yapacağım bilemiyorum" diyerek eşine takıldı.

(ÖFA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title