Haberler

Ünlü Şarkıcı Keremcem, Acil Yardım Teknikleri Eğitimi Aldı

Şarkıcı ve oyuncu Keremcem, her evde sağlıkla ilgili doğru bilgilere sahip bir kişinin bulunmasını hedefleyen "Evimizin sağlık elçileri" projesinin eğitim seminerine katıldı. Kendi evinin sağlık elçisi olduğunu kaydeden Keremcem, suni teneffüs ve kalp masajı yaparak bir bebeğin hayatını kurtaran otobüs şoförüne de teşekkür etti.

Beyoğlu Belediyesi, Sanofi Pastur ve Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşama Derneği (ÇABA) işbirliğiyle, her evde bir sağlık elçisi oluşturulmasını hedefleyen "Evimizin Sağlık Elçileri" projesinin üçüncü eğitim semineri gerçekleştirildi.

Beyoğlu Belediyesi Şişhane Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin sunumunu Balçiçek İlter üstlenirken, Doçent Doktor Aytuğ Altundağ ve Tamer Karşıdağ ile Doktor Özlem Cankurtaran hastalıklardan korunma ve sağlıkla ilgili bilgilerin doğru değerlendirilmesi konulu sunum yaptı.Büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan izleyiciler arasında ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ile karikatürist Varol Yaşaroğlu' da yer aldı.

Eğitimde,bir hastalık geçirdiklerinde veya hastalandıklarından şüphelendiklerinde, tedavi aşamasında ve aile bireylerinin sağlığı konusunda neler yapabileceklerine dair bilinçlenmeleri için katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.

Kendi evinin sağlık elçisi olduğunu belirten oyuncu ve şarkıcı Keremcem, "Evin sağlığına dikkat etmenin bir tane sorumlusu oluyor. Bizim evimizde de öyleydi, annemdi. Bunu bilinçlendirmek ve yanlış yapmaya devam etmemenin yolunu açan şeydir sağlık elçisi olmak. Bunu aşılamak için bu etkinlik düzenlendi, bveni de çağırdılar. Her zaman olduğu gibi burdayım. Bebeğin hayatını kurtaran otobüs şoförüne buradan teşekkür ediyorum. Bunu hepimizin yapabilmesi lazım. Herşeyin başı bilinçlenmek. Bizim evin sağlık elçisi benim çünkü 12 yaşımdan beri ailemden ayrı okudum. Ben olmak zorundaydım. Sağlığıma dikkat ediyor, kulaktan duyma hurafe bilgilerle hareket etmiyorum" dedi.

Sunumların ardından eğitim alan katılımcılara sertifika verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Keremcem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title