Haberler

Ünlü Sanatçı Haluk Levent Hakkında Yakalama Kararı

Ünlü Sanatçı Haluk Levent ve Ünal Acar'ın Bir Şirketi Dolandırdığı İddiasıyla Yargılandığı Davanın İlk Duruşması Görüldü. Mahkeme, Sanıklar Haluk Levent ve Ünal Acar Hakkında Yakalama Kararı Çıkardı.

Ünlü sanatçı Haluk Levent ve Ünal Acar'ın bir şirketi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, sanıklar Haluk Levent ve Ünal Acar hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında 2 yıldan 7 yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Haluk Levent ve Ünal Acar katılmazken, şikayetçilerden Nimet Doğru ve Mehmet Doğru ise duruşmada hazır bulundu. Mehmet Doğru, 3 sayfalık dilekçesini mahkeme heyetine sunarak, "Ben tefeciliğe karşı bir insanım. Sanıklardan Haluk Levent de benim durumumu bildiği için benimle irtibata geçti. Tefecilerin eline düştüğünü söyledi. Ben de onun sözlerine inanarak kredi kullanmak suretiyle kendisinin çeklerini ödedim" dedi.

Mehmet Doğru, Haluk Levent'in daha sonra kendisiyle sözleşme yapacağını bildirdiğini anlatarak, "10 yıllık sözleşme yaptı. Sonra ben onun çeklerinde yaklaşık 5 milyon 624 bin 800 YTL meblağlı olanlarını ödedim. Sonunda iflas aşamasına geldim. Yani her dönemden sonra yenileri geldi. Sonra ödeyemeyecek duruma düştüm. Ayrıca sanık benimle sözleşme yapmadan önce başka bir firma ile yıllık sözleşme yaptığını duydum. Böylece sanığın menajeri olan kişiyle beni dolandırdığını ve mağdur ettiğini anladım. Bu yüzden şikayette bulundum" diye konuştu.

Doğru, sanıkların kendisi dışında İzmir'de ve Antalya'da da başka kişileri dolandırdığını öne sürerek, "Bu olay, 15 Ocak 2008 yılında bir televizyon programında yayınlandı. Bir gazetede de bizim sanıklar tarafından dolandırıldığımız haber olarak yayınlandı. Sanıktan şikayetçiyim. Benden alınan çeklerin hepsinin incelenmesini istiyorum. Benden alınan çekler tefecilerden ve factoring şirketlerinden çıkmıştır" şeklinde konuştu. Şikayetçilerden Nimet Doğru eşi Mehmet Doğru'nun beyanlarına aynen katıldığını belirtti.

Cumhuriyet savcısı, sanıklar Haluk Levent ve Ünal Acar hakkında, yapılan tebligatta adresleri belli olmadığından dolayı suç niteliğine davanın hızlandırılması nedeniyle yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Davetiye tebliğ edilemeyen sanıklar Haluk Levent ve Ünal Acar hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, müşteki şirketin cirosu yüksek bir şirket olduğu, şüpheli Haluk Levent'in ise çok miktarda borcunun bulunduğu ifade edildi. İddianamede şüpheli Haluk Levent'in 4.5 milyon YTL piyasa olan borcunu ödemesi ve 10 yıllık müzik getirisinin tamamını müştekiler ile ortak bir şirket kurarak paylaşımı konusunda sponsorluk sözleşmesi imzaladıkları belirtildi. İddianamede müştekinin şirketin toplam 4.5 milyon YTL değerinde 248 adet çeki şüpheli Haluk'un borçlarının ödenmesi için keşide edip sözleşme gereğince verdiği ve böylece şüpheli Haluk'un borçlarını müştekinin ödediği anlatıldı. İddianamede, Haluk Levent'in 18 Kasım 1998 tarihinde imzaladığı sözleşme ile ileriye doğru 10 yıllık müzik ve sanatçılıktan gelecek tüm gelirlerine 450 bin dolar karşılığında müzik şirketine ücretini peşin almak suretiyle sattığı, 18 Kasım 2008 tarihine kadar tasarrufta bulunabileceği bir müzik ve sanatçılık gelirinin olmayacağı kaydedilirken, suç tarihinde müşteki ile sözleşmeyi imzaladığı 1 Haziran 2005 tarihinde 10 yıllık sürenin dolmasına 3.5 yıl bulunduğu tasarrufta bulunamayacağını bildiği halde sözleşme imzalayıp 4.5 milyon YTL'lik çek alarak müştekileri şüphelilerin dolandırdığı belirtildi.

(SK-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title