Haberler

Ünlü Şairlerden Başkan Yılmaz'a Ziyaret

'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' Etkinliği Kapsamında Samsun'a Gelen Balkanların ve Türkiye'nin Ünlü Şairleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Ziyaret Etti.

'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' etkinliği kapsamında Samsun'a gelen Balkanların ve Türkiye'nin ünlü şairleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 20-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' etkinliğine katılacak 15 şairi makamında kabul etti. Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde 'Uluslararası Samsun Şiir Günleri' etkinliğinin ilkini düzenlediklerinden dolayı memnun olduğunu söyleyen Yılmaz, ünlü şairlere Samsun'u gezerken şehrin bazı eksiklerini görebileceklerini, ancak bu durumu kısa zamanda gidereceklerini dile getirdi. Daha sonra konuşan Bosnalı şair Hadzen Hajdereviç, "Türkiye ve Bosna arasında kültür ve sanat açısından kısıtlı işbirliği olduğu için üzgünüm. İşbirliği dini ve ticari yoldan yapılıyor. Türkiye'den Bosna'ya, Bosna'dan Türkiye'ye daha çok şair gelmesini istiyoruz. Bizleri Samsun'a davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizleri de Bosna'ya bekliyorum" dedi. Konuşmaların ardından, Kosovalı şair Nuhi Madzek ise Yılmaz'a Osmanlı tarihini simgeleyen bir hediye takdim etti.

(OE-SA) 20.06.2008 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title