Haberler

Ünlü Şairin Oğlu Barınma Merkezi'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediye'si Barınma Merkezi, Türk şiirinin usta isimlerinden ve İkinci Yeni akımının en önemli şairlerinden Turgut Uyar'ın oğluna sahip çıktı. Annesinin ölümünden sonra bir süre evsiz kalan Bekir Tunga Uyar, kalıcı bir yer bulunana dek Barınma Merkezi'nde hayatını sürdürecek.

BABASI İKİNCİ YENİ AKIMININ ŞAİRLERİNDEN

Halk dilinde Garip Evi olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi şimdilerde ünlü bir şairin oğluna ev sahipliği yapıyor. Kimsesiz, evsiz ihtiyaç sahiplerine sıcak bir yuva olan Merkez Türk şiirinin usta kalemlerinden Turgut Uyarın oğlu Bekir Tunga Uyar'a da yardım elini uzattı. 59 yaşındaki Tunga Uyar sokakta kaldığı günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine sahip çıktığını belirterek, bu sayede hayatının anlam kazandığını dile getirdi.

EVSİZ KALINCA BARINMA MERKEZİ SAHİP ÇIKTI

1952 yılında doğan Bekir Tunga Uyar yaşamının büyük kısmını İstanbul'da geçirir. Reklam ve Film sektöründe çalışan Uyar kendi ifadesiyle "İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak için" İstanbul'u terk edip Marmara Depremi'nin ardından Değirmendere'ye gelir. 2010 yılında Annesi'nin ölümünden sonra ise kendi çapında bir dağılma yaşar. Bu süre içinde evsiz kalır. Daha sonra Büyükşehir yetkilileri tarafından Barınma Merkezi'nde hayatını sürdürmeye başlar.

OSMAN SINAV İLE ÇALIŞTI

Eşinden ayrılan Bekir Tunga Uyar'ın 22 yıldır hiç görüşemediği ve Amerika da yaşayan bir kızı bulunuyor. Bir torununun da olduğunu söyleyen Uyar, kızı ile görüşmek istediğini fakat bunun yanlış anlaşılmalar yüzünden pek mümkün olmadığını aktardı. İstanbul'da Osman Sınav ile çalıştığını ifade eden Uyar, yaşadığı olaylardan sonra kendini bu sektörden ayrıldığını söyledi. Çalıştığı sektörün acımasızlığından yakınan Uyar, kendini bu dönemlerde çok yalnız hissettiğini aktardı.

YAŞAMIN DEĞERİNİ BİLELİM

Barınma Merkezi'nin çok yapıcı bir yer olduğunu ifade eden Bekir Tunga Uyar, yaşamını burada sürdürmekten memnun olduğunu söyledi. Uyar, çok farklı insanların bir arada kalıcı bir yer bulunana kadar ev sıcaklığında yaşatıldığını belirterek, "Yarın ne getirecekmiş bilmiyoruz ama delicesine bağlıyız yaşama" sözü ile Barınma Merkezi'nde hayata daha da bağlandığını dile getirdi. Uyar, herkese şu sözle bir mesaj verdi" Evet yaşama bağlıyız, yaşamın değerini bilelim"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title