Haberler

Ünlü Menajerden Kıvanç'a Dava!

Mehmet Erkan Özerkman Tatlıtuğ'un 2002 -2005 Yılları Arasındaki Kazancının Yüzde 20'sini İstedi.

MEHMET ERKAN ÖZERKMAN TATLITUĞ'UN 2002-2005 YILLARI ARASINDAKİ KAZANCININ YÜZDE 20'SİNİ İSTEDİ.

Menajer Mehmet Erkan Özerman, Kıvanç Tatlıtuğ'la aralarındaki menajerlik sözleşmesinin haksız feshedildiğini iddia ederek, Tatlıtuğ'un 2002-2005 yılları arasındaki kazancının yüzde 20'sini istedi.

Tatlıtuğ'un kendisi sayesinde dünyada ün kazandığını savunan Özerman, Tatlıtuğ'un tüm kazancını bilemediği için şimdilik 146 bin 500 TL'nin faiziyle tahsilini talep etti.

Menajer, müzik editörü ve yapımcısı, uluslararası müzik ve moda organizatörü Erkan Özerman, avukatı aracılığı ile mahkemeye başvurarak Kıvanç Tatlıtuğ'un 2000-2005 yılları arasındaki kazancının yüzde 20'sine talip oldu.

Kendisini 'Best Model of the World yarışmasının mucidi' olarak tanıtan Özerman, Tatlıtuğ ile 30 Kasım 2002'de gerçekleştirilen Best Model of the World yarışmasını kazanmasının ardından, 3 Aralık 2002'de üç yıllık bir menajerlik sözleşmesi imzaladığını belirtti.

Anlaşmayı Tatlıtuğ'un ısrarı ile yaptıklarını savunan Özerman, Tatlıtuğ'a ününü, tecrübesi ile kendisini kazandırdığını savundu. 'Davalının şu an Türkiye ve Arap ülkelerinde geldiği nokta ve haiz olduğu şöhreti açıklamaya gerek duymuyoruz' diyen Özerman, oyuncunun ABD ve Avrupa'da da tanınmasını sağladığını öne sürdü. Özerman, Gümüş dizisi için Kanal D ile kendisinin görüştüğünü ancak Tatlıtuğ'un kendisini devre dışı bıraktığını da iddia etti. Tatlıtuğ'un, 3 Aralık 2005'e kadar yürürlükte olması gereken sözleşmeyi, çektiği noter ihtarı ile tek taraflı feshettiğini belirten Özerman, 'Sözleşmeye göre kazancının yüzde 20'sini ben alacaktım' dedi. 'Haksız fesih nedeniyle 30 bin dolar ödemişti' Tatlıtuğ'un bugünkü ününe kendisi sayesinde ulaşabildiğini savunan Özerman, 'Ancak büyük bir vefasızlık örneği göstererek menajerlik sözleşmesinin kendisine yüklediği yükümlülükleri yok saydı' dedi. Özerman, Tatlıtuğ'a daha önce de haksız fesih davası açtıklarını ve davayı kazandıklarını hatırlatarak, 'Mahkeme bizi haklı buldu, ancak talep ettiğimiz 250 bin dolar cezai şartı, Tatlıtuğ'un iktisadının mahvına neden olacağı gerekçesiyle fahiş buldu. Mahkeme, Tatlıtuğ'un haksız fesih nedeni ile bana 30 bin dolar ödemesine karar verdi' dedi.

Özerman, mahkemenin bu kararının kesinleştiğini, ancak sözleşme gereği cezai şart dışında uğradığı zararın telafisini isteme hakkı da bulunduğunu belirtti. Özerman, Tatlıtuğ'un 3 Aralık 2005'e kadar çalıştığı bütün işlerden dolayı zarara uğradığını iddia etti. Tatlıtuğ'un sözleşme süresi olan 3 Aralık 2002 ve 3 Aralık 2005 yılları arasındaki tüm kazancının yüzde 20'sini kendisine ödemesi gerektiğini belirten Özerman, 'Tüm gelirini bilmiyorum. Zararımın ortaya çıkartılabilmesi için Gümüş dizisi için Kanal D'ye, diğer işleri için Gaye Sökmen Ajansı'na ve vergi dairelerine yazı yazılarak tüm geliri tespit edilsin' dedi. Özerman, Tatlıtuğ'un Gümüş dizisinden ne kadar kazandığını bilemediği için 'şimdilik' 90 bin TL'nin, Gaye Sökmen Ajansı'ndan kazandığı parayı bilemediği için de 'şimdilik' 6 bin 500 TL'nin tarafına ödenmesini istedi. Özerman ayrıca, sözleşmenin feshinin gazetelerde haber olduğunu, bunun da kendisini küçük düşürdüğünü ve rencide ettiğini öne sürüp bunun için de 50 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. Özerman, toplam 146 bin 500 TL'nin faiziyle tahsilini istedi. Mısır'dan 300 bin, klipten 120 bin dolar Tatlıtuğ'un Mısır'da bir seramik firmasının açılışından 300 bin dolar kazandığını, Lübnanlı pop sanatçısı Rula Said'in klibinde oynadığı için de 120 bin dolar aldığını belirten Özerman, 'Dolayısı ile ödeme gücü vardır' dedi.

KIVANÇ TATLITUĞ İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERERKAN ÖZERMAN İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title