Haberler

Ünlü Gurmeler Çorum'da

Gastronomi Günleri etkinlikleri kapsamında ünlü gurmeler Çorum'a geldi.

"Ne yesek heri" adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında ünlü gurmelere Çorum'a özgü yöresel ürünler hakkında bilgi verdi.Hancılar Et Lokantası'nda düzenlenen ilk etkinliğe Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Alper Zahir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak ve gurmeler katıldı.

Vali Ahmet Kara, Anadolu yemek kültürü açısından Çorum'un fakir bir yöre olmadığını belirterek, "Bütün insanlar yaşamak için yemek zorundalar. Bizim en temel konularımızdan birisi yemek ve mutfak. Bizler bir imparatorluğun mirasçısıyız. Bu imparatorluk bir gün Anadolu'ya sıkışacağını asla tahmin edememiştir. Osmanlı Devleti'nde yemek kültürü fevkalade zengin olduğu halde sonradan yıkılıp da biz Anadolu'ya sıkışınca yemek kültürü de diğer kültürler gibi dağıldı. Biz kendimizi anlatmakta biraz geciktik, zorlanıyorum ama bizim zengin bir yemek kültürümüz vardı. Bu vesileyle inşallah Çorum'umuzun yemekleri de biraz olsun gündeme gelir. Çünkü Anadolu yemek kültürü açısından fakir bir yöre değiliz" dedi.

Gurme Sahrap Soysal ise, yemek yazarlarıyla Anadolu'ya gelmeyi çok sevdiklerini belirterek, "Anadolu bize huzur veriyor ve buraya gelince kendimize geliyoruz. Anadolu mutfak kültürü dünyanın en eski mutfak kültüründen bir tanesidir. Vali beyin dediği gibi tanıtılmamış, öğretilmemiş, anlatılamamış. Çorum leblebisi ile ünlü ama leblebiyi geride bırakan su böreği, Kargı sırık kebabı ile ön plana çıkmış bir şehrimiz. Çorumlularda çok güler yüzlü, insanı kucaklayan kişiler. Katılan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turhan Candan Ahmet Kara Çıtak Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title