Haberler

Ünlü Bestekar Avni Anıl Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir'de Nefes Darlığı Rahatsızlığı Nedeniyle Önceki Gün Hayatını Kaybeden Türk Sanat Müziği'nin Ünlü Bestekarı Avni Anıl İçin, Alsancak Hocazede Camii'nde Cenaze Töreni Yapıldı. Törene Katılan Sanatçı Bülent Ersoy, Anıl'ın Tabutu Başında Dua Etti.

İzmir'de nefes darlığı rahatsızlığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekarı Avni Anıl için, Alsancak Hocazede Camii'nde cenaze töreni yapıldı. Törene katılan sanatçı Bülent Ersoy, Anıl'ın tabutu başında dua etti.

İzmir Valiliği tarafından valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından bestekar Avni Anıl için Alsancak Hocazade Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İzmir CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Kemal Anadol, AK Parti Milletvekilleri Taha Aksoy, Eski AK Parti Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, sanatçılar Bülent Ersoy, Emel Sayın, Gönül Yazar, TRT ve Devlet sanatçıları, Anıl'ın eşi ve çocukları katıldı.

BÜLENT ERSOY DUA ETTİ Cenaze törenine beyaz yazlık bir kıyafetle gelen Bülent Ersoy, Anıl'ın tabutu başında dua ederek karanfil bıraktı. Ersoy'un gelişi sırasında izdiham yaşanırken, sanatçılar Emel Sayın ve Gönül Yazar da dua edip mezara karanfil bıraktı. Avni Anıl'ın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Bülent Ersoy, "Ben normalde cenazelere çok geç gelen biriyim. Üstad Avni Anıl'ın ölüm haberini aldıktan sonra ilk uçakla İzmir'e geldim. Artık son dönemlerde böyle sanatçılar yetişmiyor. Sanata yaptıklarından dolayı Anıl benim için çok önemli bir yere sahiptir" diyerek büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Cenaze sonrası Ersoy taksiye binerken kargaşa oldu. Yoldan geçen bir bayan, bebeğiyle beraber Ersoy'a karanfil verdi. Karanfili alan Ersoy da bebeği severek kadına teşekkür etti.

Kılınan namazın ardından Avni Anıl'ın cenazesi Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(Mİ-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title