Haberler

Ünlü Balet Roberto Bolle İstanbul'da

Bale dünyasının önemli isimlerinden İtalyan balet, Roberto Bolle 20 Temmuz'da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak "Roberto Bolle and Friends" gösterisinin tanıtımı için İstanbul'a geldi.

Bale dünyasının önemli isimlerinden İtalyan balet, Roberto Bolle 20 Temmuz'da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak "Roberto Bolle and Friends" gösterisinin tanıtımı için İstanbul'a geldi.

İstanbul'a geldiği için çok heyecanlı olduğunu belirten ünlü balet, ' İstanbul'u ve boğazı çok merak ediyorum' dedi. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Milano'dan İstanbul'a gelen İtalyan Balet Roberto Bolle, Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı Bölümü öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Hayranlarına imza dağıtan ünlü balet daha sonra hayranlarıyla fotoğraf da çektirdi.

" RESİMLERDE BOĞAZI VE CAMİLERİ GÖRDÜM "

İlk kez Türkiye'ye geldiğini ifade eden İtalyan Balet Bello, "Çok heyecanlıyım. İstanbul'u çok merak ediyorum, bu kenti göreceğim için çok mutluyum. Aslında İstanbul hakkında çok fazla şey bilmiyorum. Arkadaşlarımın resimlerinde gerek Boğazı gerek camilerinizi görüyordum. Sadece gösterilerimiz olmayacak, hem İstanbul'u hem de başka kentlerinizi görme imkanı bulacağım" dedi.

ÜNLÜ BALETTEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gösterinin gelirinin bir bölümünün sosyal sorumluluk projesi için ayrılacağını belirten Bolle, "1999 yılından beri UNICEF'in barış elçisiyim.

Çocuklara yardımcı olmak için sürekli Afrika'ya gidiyorum. 20 Temmuz'daki gala gecesinin gelirinin bir bölümü temel ve sosyal haklardan yoksun çocukların ruh sağlığını koruma altına alan 'Açık Kapı' ve hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan çocukların dileklerini gerçekleştirerek onların hayata bağlanması için çalışan 'Bir Dilek Tut Türkiye'ye bağışlanacak.

Bundan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Bolle, bu ziyaretinde bir gösteri için iki günlüğüne Avrupa'dan İstanbul'a gelecek dansçıları tanıtacağını kaydetti.

Bolle, 20 Temmuz'da da dört günlüğüne Türkiye'ye bir kez daha geleceğini de söyledi. Türkiye'den tanıdığı balet olup olmadığının sorulması üzerine Roberto Bolle, "Açık olmak gerekirse hayır" yanıtını verdi.

BOLLE, 14 YAŞINDA KEŞFEDİLDİ

Tüm dünyada en prestijli bale topluluklarının gösterilerinde klasik ve modern rollerde performans sergileyen Bolle, dünyaca ünlü bale sanatçısı Rudolf Nureyev tarafından 14 yaşındayken keşfedildi.

Bolle, La Scala Tiyatrosu'nda konuk baş sanatçı ve New York Amerikan Bale Tiyatrosu'nda baş dansçı olarak sahne alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title