Haberler

Üniversiteye Köpek Timi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Yerleşkesindeki Başıboş Köpeklerin Üniversite Öğrencisine Saldırması Üzerine, Rektörlük Tarafından Bazı Önlemler Alındığı Bildirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesindeki başıboş köpeklerin üniversite öğrencisine saldırması üzerine, Rektörlük tarafından bazı önlemler alındığı bildirildi.

KÖPEKLER ÖĞRENCİYİ OKUL BAHÇESİNDE İŞTE BU HALE GETİRDİ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Kasımda YYÜ yerleşkesinde köpeklerin saldırısına uğrayan kız öğrencinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan öğrenciye gerekli aşıların uygulandığını belirten Ceylan, saldırının ardından yakalanan 3 köpekten alınan parçaların incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiğini bildirdi.

Yerleşkedeki köpeklere yönelik ciddi çalışmalar yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Ceylan, belediyeyle yürütülen ortak çalışmayla köpeklerin uyuşturulduktan sonra yerleşkeden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Bu çalışmalara rağmen köpek girişini önleyemediklerini vurgulayan Ceylan, “Yerleşkeye giriş her taraftan açık olduğu için köpekler, köylerden ya da kent merkezinden getirilip buraya bırakılıyor. Dolayısıyla köpeklerle mücadele etmek çok kolay olmuyor” dedi.

Son saldırı üzerine köpeklerle mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdürmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Prof. Dr. Ceylan, “Bu konuyla ilgili bir ekip kurduk. Köpek girişini önlemek üzere kurulan bu ekip, köpekleri uyuşturduktan sonra daha uzak bir alana götürecek” diye konuştu.

Belediyenin bu yıl içinde YYÜ yerleşkesinde yaklaşık 100 köpeği uyuşturarak uzaklaştırdığını bildiren Ceylan, halen yaklaşık 40 köpeğin yerleşke içinde bulunduğunu ifade etti.

Kurulacak bir köpek bakım evinin mücadeleyi kolaylaştıracağını, ancak ödeneğin bunun için yeterli olmadığını ifade eden Prof. Dr. Ceylan, şunları kaydetti:

“Şu an için etkili yöntem köpeklerin öldürülmeden uyuşturularak, kent merkezinden ve yerleşkeden uzak noktalara götürülmesidir.

Köpek saldırısına uğrayan kız öğrenci, hastanede süren 8 günlük tedavisinin ardından ailesinin de onayıyla taburcu edilecek. Gerekli tedavi ve aşılar uygulandı, öğrencide kuduz tehlikesi olasılığı bulunmadı.”

OLAYIN ŞOKUNU ATLATMAYA ÇALIŞIYOR

Tedavi gördüğü YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde taburcu olmadan önce gazetecilere açıklama yapan YYÜ Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Sunay Aslan, 7 Kasım günü öğle saatlerinde Eski Fen Edebiyat Fakültesi binasının karşısındaki patika yoldan Sosyal Tesisler binasına gitmek istediğini söyledi.

Ders saati olması nedeniyle çevrede çok az sayıda öğrenci bulunduğunu anlatan Aslan, Sosyal Tesisler binasına doğru yürüdüğü sırada bir grup köpeğin saldırısına uğradığını bildirdi.

Köpeklere karşı direndiğini, o sırada yoldan geçen 2 öğrencinin saldırıyı fark ederek köpekleri uzaklaştırdığını belirten Aslan, bir süre sonra çevredekilerin de yardımıyla hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Köpeklerin saldırısı sonucu, kafa, bacak ve omuz kısmından yaralandığını bildiren Aslan, “Olayın şokunu halen atlatamadım. Yerleşkede daha öncede köpek saldırısı olayları yaşanmıştı. Ancak bu kadar büyük bir vaka yaşanmamıştı. Gerekli önlemlerin alınmasını ve bunun son saldırı olmasını umut ediyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title