Haberler

Üniversitesi Öğrencileri Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri kurdukları "Umutlu Eller Kulübü" ile barınaktaki hayvanların besleme ve bakımını yaptı.

Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri kurdukları "Umutlu Eller Kulübü" ile barınaktaki hayvanların besleme ve bakımını yaptı.

Umutlu Eller Kulübü üyesi öğrenciler sokak hayvanlarına ve barınaklardaki hayvanlara yiyecek temin ederek onları besliyor.

Yaklaşık 250 sokak hayvanının yaşadığı özel bir barınak olan Umutlu Kuyruklar Köpek Barınağı'nda gün boyunca temizlik yapan, köpek besleyen, yeni sokak köpekleri için kulübe yapan öğrenciler, aldıkları mama, makarna ve ekmekleri barınaktaki yetkililere teslim etti.

Namık Kemal Üniversitesi Umutlu Eller Kulübü sorumlusu İbrahim Can Emirdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Emirdağ, her hafta bu tür etkinlikler yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Üniversitede bir topluluğuz. Bize destek verenler üniversiteden ve Tekirdağ'dan olan kişiler. Her biri gönüllülüğe dayalı kişiler. Onların desteği ile bugün Malkara'da Umutlu Kuyruklara geldik.Onlara bir yardım düzenledik. Mama olsun,temizlik olsun,onlara yardım etmek istedik. Sadece bununla kalmayıp Tekirdağ'daki yardıma muhtaç olan tüm barınaklara yardım etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Öğrenciler yaptıkları bu etkinlikle Tekirdağ ilinin diğer ilçelerindeki barınak ve sokak hayvanlarına da ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title