Haberler

Üniversitemiz Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında!

Güncelleme:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), çeşitli kategorilerde dünyanın önde gelen üniversitelerini listeleyen uluslararası sıralamaların bir yenisine daha adını yazdırdı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), çeşitli kategorilerde dünyanın önde gelen üniversitelerini listeleyen uluslararası sıralamaların bir yenisine daha adını yazdırdı. Times Higher Education'ın Dünyanın En iyi Genç Üniversiteleri kategorisinde de adından başarıyla söz ettiren RTEÜ, Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri 2021 Sıralamasında 401+ sıraya yerleşti.

Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education, 23. 06. 2021 tarihinde yayınladığı En İyi Genç Üniversiteler Sıralamasında, kuruluş tarihi 50 yılın altında olan en iyi yükseköğretim kurumlarını değerlendirdi. RTEÜ, söz konusu sıralama listesinde, genç üniversiteler kategorisinde başarısını ortaya koyan 31 Türk Üniversitesi arasında yerini aldı. Türkiye'den listeye girebilen devlet üniversiteleri bakımından ise RTEÜ; Akdeniz Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile birlikte aynı grupta yer aldı.

En İyi Genç Üniversiteler Listesinde Türkiye ; İngiltere, Hindistan ve İspanya'nın Ardından En Çok Temsil Edilen 4. Ülke Oldu

Times Higher Education'ın, kuruluş tarihi elli yılın altında olan en iyi dünya üniversiteleri listesinde İngiltere, 37 üniversite ile en çok temsil edilen ülke oldu. İngiltere'yi 34 üniversite ile Hindistan ve 33 üniversite ile İspanya takip etti. Türkiye ise 31 üniversite ile en çok temsil edilen 4. ülke oldu.

1. Sırada Singapur'dan Nanyang Teknoloji Üniversitesi Var

68 farklı ülkeden 450'nin üzerinde üniversitenin değerlendirildiği THE Genç Üniversiteler 2021 yılı sıralamasında birinci sıraya Nanyang Teknoloji Üniversitesi yerleşti. Söz konusu sıralamanın ilk 10'unda ise en fazla üniversite ile Güney Kore yer aldı. Times Higher Education'ın 'Genç Üniversite' kategorisinde yaptığı bu son sıralama, Asya Üniversitelerinin ilk 10'da dünyanın diğer bölgelerini geride bıraktığı ilk yıl olması ile dikkat çekti.

Times Higher Education Young University Rankings 2021 Sıralaması listesinin tamamı için:

https://www. timeshighereducation. com/world-university-rankings/2021/young-university-rankings#! /page/0/length/-1/locations/TR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Times Higher Education Young University Rankings 2021 Sıralama yöntem ve kriterleri hakkında detaylı bilgi için:

https://www. timeshighereducation. com/world-university-rankings/young-university-rankings-2021-methodology

RTEÜ BASIN

Kaynak: Habermetre / Toplum

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title