Haberler

Üniversitelilerden Empati Maçı

MUŞ'ta, üniversite öğrencileri, görme engellilerle empati kurmak için gözlerini siyah bantla kapatıp, çıngıraklı topla futbol maçı yaptı.

MUŞ'ta, üniversite öğrencileri, görme engellilerle empati kurmak için gözlerini siyah bantla kapatıp, çıngıraklı topla futbol maçı yaptı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü'nce Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerle ilgili toplumda farkındalık oluşturulması ve empati kurulması için spor salonunda özel futbol maçı düzenlendi. Üniversite öğrencileri, görme engellilerin yaşamlarını deneyimlemek amacıyla aralarında, gözleri bantlı olarak maç yaptı. Maçta, görme engelli futbolunda olduğu gibi çıngıraklı top kullanıldı. Toptan gelen sese göre hareket etmeye çalışan üniversitelilerin zorlandığı görüldü. Topa vurmakta güçlük çeken öğrenciler, zaman zaman birbiriyle çarpıştı.

KYK İl Müdürü Emrullah Güler, engelliler konusunda farkındalık oluşturmak ve onlarla empati kurulmasını sağlamak istediklerini söyledi. Dış seslerle yönlenmenin ya da dokunarak, hissetmenin farklı bir duygu olduğunu kaydeden Güler, "Engelliler haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyerek engellilerin yaşamış oldukları sıkıntıları hissetmek bunu empati ile dile getirmek istedik. Öğrenciler çıngıraklı top ile gözleri kapalı olarak salon futbolu oynadı ve yoğur yemi yarışı düzenledi. KYK sadece barınma ve burs hizmetleri vermiyor sosyal sorunluluk projeleri, sportifi ve kültürel etkinlikler gibi bir çok aktivite yapıyoruz. Bizim önceliğimiz gençlerimizin topluma, millete hayırlı gençler olmasıdır" diye konuştu.

Üniversite öğrencileri, daha sonra ok atıp, halat çekerek, 'kapalı gözlerle yoğurt yeme yarışı'na katıldı.

- Muş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Yurtlar Kurumu Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title