Haberler

Üniversiteli Sezin'i Vuran Magandaya 8 Yıl 8 Ay Hapis

İnegöl İlçesi'ndeki Düğün Töreninde, Av Tüfeğiyle Havaya Ateş Açarak Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğrencisi 21 Yaşındaki Sezin Aksoy'un Ölümüne, 5 Kişinin de Yaralanmasına Neden Olan Tutuklu Sanık 17 Yaşındaki İ.d., 8 Yıl 8 Ay 26 Gün Hapis ve 4 Bin 450 YTL Para Cezasına Çarptırıldı.

İnegöl İlçesi'ndeki düğün töreninde, av tüfeğiyle havaya ateş açarak Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Sezin Aksoy'un ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan tutuklu sanık 17 yaşındaki İ.D., 8 yıl 8 ay 26 gün hapis ve 4 bin 450 YTL para cezasına çarptırıldı. Yasaların içinde adaleti göremediğini söyleyen Sezin'in babası Tayfur Aksoy, ''Sanığa verilebilecek hiçbir ceza kızımı geri getirmez. Türkiye'de insan hayatının önemi yok. Mahkeme heyeti nerdeyse, 'Neden Sezin merminin önünde durdu'ya getirmeye çalıştı davayı. 21 sene gözünüzün içi gibi baktığınız çocuğunuz ölüyor ve bunun karşısında devlet bir şey yapmıyor'' diye tepkisini dile getirdi.

İnegöl'e bağlı Kestanealan Köyü'nde geçen Temmuz ayında meydana gelen olayda, akrabasının düğün töreninde oynanan Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencisi Sezin Aksoy, havaya rastgele ateş ettiği öne sürülen İ.D.'nin tüfeğinden çıkan saçmaların vücuduna isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Olayda 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İ.D. hakkında, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kazaen adam öldürmek' suçundan dava açılmıştı.

TÜFEĞE 'ARIZALI' RAPORU

Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan davanın geçen duruşmasında, sanığın 'tetiği çekmeden ateş aldığı' iddiaları üzerine mahkeme heyetinin talebi üzerine olayda kullanılan av tüfeğini inceleyen bilirkişinin raporu okunmuştu. Bursa Polis Okulu Atış Poligonu'nda mahkeme heyeti huzurunda yapılan ilk denemede, tüfeğe konulan fişeğin, kırma olan kapağın kapatılıp, doldurulurken tetik çekilmeden ateş aldığı, ikinci denemede ise aynı işlem yapılmasına rağmen tetik çekilmeden patlamanın olmadığı belirtilmişti. Mahkeme heyetinin talebi üzerine yapılan üçüncü denemede ise silahın yine tetik çekilmeden patladığı ve 'inceleme konusu silahın kaliteli olmaması, eski olması, eskiliğine bağlı olarak mekanik aksamlarında aşınma meydana gelmesi nedeniyle, tetkik konusu silahın, dolduruş anında tetik çekilmeden fişek yatağındaki kartuşu patlattığı tespit olunmuştur' şeklinde karar verilmişti.

8 YIL 8 AY HAPİS

Cumhuriyet Savcısı, ateş etme sayısı ve uyarılara rağmen sanığın eylemine devam etmesi nedeniyle, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 15 yıl, 'ruhsatsız silah kullanmak' suçundan da 2 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Bugün yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık İ.D. ile Sezin Aksoy'un yakınları katıldı. Mahkeme heyeti, 13 yıl 4 ay hapis cezası verdiği sanığın cezasını, duruşmalardaki iyi hali ve yaşının küçük olmasını göz önünde bulundurup, 8 yıl 8 ay 26 güne indirdi. Sanığa ayrıca, 'ruhsatsız silah kullanmak', 'meskun mahalde silahla ateş etmek' suçundan da 4 bin 450 YTL para cezası verildi.

'HİÇBİR ŞEY KIZIMI GERİ GETİRMEZ'

Duruşma sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sezin'in babası Tayfur Aksoy, duruşmaların tamamını izlediğini belirtip, yasaların içinde adaleti göremediğini söyledi. Sanığa verilebilecek hiçbir cezanın kızını geri getirmeyeceğini söyleyen Aksoy, şunları söyledi:

''Maalesef ülkemizdeki adalet güçlü insanlar için yapılmış. Türkiye'de insan hayatının önemi yok. Mahkeme heyeti nerdeyse, 'Neden Sezin merminin önünde durdu'ya getirmeye çalıştı davayı. Benim bu davada bir hırsım, bir kinim yok. Sezin'i getirebilecek hiçbir olay yok bundan sonra. Mahkeme heyeti 100 sene ceza da verse, bu kişiyi cips yapsa, doğrasa bana bir getirisi olmaz, sadece üzülürüm. O da insandır. Biz bu meseleye böyle baktık. 21 sene gözünüzün içi gibi baktığınız çocuğunuz ölüyor ve bunun karşısında devlet bir şey yapmıyor. Bu Sezin meselesi değil, buna toplum meselesi olarak baktık. Gücümüzün yettiği her platforma bunu taşıyacağız.''

Mümin ÇOTAK/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title