Haberler

Üniversiteli Kübra, Köyünde Kaz Yetiştiriciliğine Başladı

YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesi Poyrazlı köyünde, Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi 26 yaşındaki Kübra Akay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında, 30 bin lira hibe destek alarak kaz yetiştiriciliğine başladı.

YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesi Poyrazlı köyünde, Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi 26 yaşındaki Kübra Akay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında, 30 bin lira hibe destek alarak kaz yetiştiriciliğine başladı.

Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümü öğrencisi Kübra Aktay, Boğazlıyan ilçesi Poyrazlı köyünde, bir yandan okulunu bitirmek için ders çalışırken, diğer taraftan da ailesine yardım ederek çiftçilik yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında kaz yetiştiriciliğine hibe destek verildiğini öğrenen Akay, konuyla ilgili araştırma yaparak, bakanlığa müracaatta bulundu. Hazırladığı projesi onaylanan Kübra Akay aldığı 30 bin lira hibe destek ile 400 damızlık kaz alarak tesisini kurdu. Kendi girişimleriyle kaz sayısını 430'a çıkaran Akay, kuluçka mevsimine hazırlık yapıyor.

Poyrazlı köyündeki çiftliğinde kazlarını kış mevsimine hazırlayan Kübra Akay, hedefinin kış bitiminde kuluçka mevsiminin başlamasıyla birlikte kaz sayısını 2 bin adete çıkarmak olduğunu belirterek, "Şu an 430 kazım var, gayet sağlıklılar. Ben yıllardır kendi işimi yapmak istiyordum. Bu benim için çok iyi bir fırsat oldu. Kendi işimi kurdum ve çok mutluyum. Bu kazları yetiştireceğim, ilk yıl satışı olmayacak. Çünkü üç yıl denetimi var. Ürettiğimizi satabiliyoruz. İlk yıl kuluçka makinesi alıp hazırlıklarımı yapacağım. Seneye ise civcivden itibaren satışlara başlayacağım" dedi. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Boğazlıyan Yozgat Aöf Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title