Haberler

Üniversiteli Gençlerin Ürettiği Yerli Araçlar Sergilendi

Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin ürettiği alternatif enerjiyle çalışan 2 yerli araç, sergilendi.

Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin ürettiği alternatif enerjiyle çalışan 2 yerli araç, sergilendi.

Otomotiv Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören 30 öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu Tarsus Teknoloji Ekibi'nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na katılmak üzere ürettiği elektrik ve hidrojenle çalışan otomobiller, Adana Optimum Alışveriş merkezi'nin giriş katında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 2 liralık yakıtla 100 kilometre yol gidebilen, 150 kilometre menzilli elektromobil ve hidromobil, büyük küçük tüm ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Tarsus Teknoloji Ekibi üyeleri, araçları büyük bir dikkatle inceleyen ziyaretçilere, araçlar hakkında bilgi verdi.

Ekip bu yıl daha iddialı

Tarsus Teknoloji Ekibi kaptanlarından Ahmet Halil Oran, TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na katılmak üzere, her sene biri elektrik, diğeri hidrojenle çalışan iki ayrı araç ürettiklerini belirtti. Sponsorların verdiği destekle araçların tamamını kendilerinin tasarladığını ifade eden Oran, "Aynı zamanda tanıtım ve yaygınlaştırma ödülü için okullarda, halka açık yerlerde ve AVM'lerde stant açarak, hem okulumuzu hem sponsorlarımızı hem de araçlarımızı tanıtıyoruz. Bugün de Adana Optimum AVM'deyiz. Araçlarımıza gösterilen ilgiden de son derece memnunuz" dedi.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nın ağustos ayında Kocaeli Körfez yarış pistinde yapılacağını belirten Oran, geçen sene 3 kişilik ekiple 65 takım arasından 19. olduklarını, bu yıl oluşturdukları 30 kişilik ekiple daha iddialı olduklarını ifade etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Türkiye Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title