Haberler

Üniversiteli Genç Kız Babasını Hayata Döndürdü

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Gerçekleştirilen Bir Nakille Denizlili Mevlut Acar (52) Kızı Duygu Acar (20) ile Aynı Karaciğeri Paylaştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Denizlili Mevlut Acar (52) kızı Duygu Acar (20) ile aynı karaciğeri paylaştı.

Kendisine 10 yıl önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 30 yıllık evli ve 3 çocuk babası Mevlut Acar, "İlk teşhis Denizli Devlet Hastanesi'nde kondu. Uzun yıllar ilaç tedavisi gördüm. Ancak bu tedavi olumlu sonuç vermeyince durumum giderek ağırlaştı. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine nakil için Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik" dedi.

Son 1 yıldır kadavradan uygun organ beklediklerini ancak bu zamana kadar uygun organ bulunamadığını açıklayan Acar, "Zaman aleyhime işlediği için doktorlarımız canlı vericiden nakil gerçekleştirme kararı aldı. İlk olarak bir aile yakınımız gönüllü oldu. Ancak testler olumlu çıkmayınca küçük kızım Duygu gerekli testleri yaptırdı. Herhangi bir sorunla karşılaşılmayınca nakile karar verildi. Kızım sayesinde inşallah eski sağlığıma kavuşacağım" diye konuştu. Babası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını açıklayan Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Duygu Acar, "Şimdi tüm dualarımız babam için. O'nun eski sağlığına kavuştuğunu görmek benim için en büyük mutluluk olacak" dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

08.06.2007 09:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title