Haberler

Üniversitelere "İşaret Dili" Dersi Geliyor

Güncelleme:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Engellilere büyük önem veriyoruz, bu yüzden üniversitelere "işaret dili" dersi konulacak." dedi.

İşaret dili dersinin sadece attıkları adımın bir parçası olduğunu ifade eden Çetinsaya, engellilerle ilgili özel bir komisyonları olduğunu, sürekli üniversiteler ile irtibat halinde çalışma yapıp politika ürettiklerini dile getirdi.

"İşaret dili" dersinin gelecek akademik yılda başlayıp başlamayacağı yönündeki soru üzerine Çetinsaya, "Zaten onun çalışmaları başladı. Tabii bu, on binlerce öğrencinin olduğu üniversitelerde önce seçmeli olarak başlıyor, daha sonra bazı bölümlere zorunlu. Üniversitelerdeki diğer öğrencilere de isteyenin seçebileceği şekilde seçmeli yerleştiriliyor. İnşallah bunu başka alanlarda diğer konularda da genişleteceğiz" şeklinde konuştu.

Çetinsaya, öğrenci affıyla ilgili soruyu ise "Bu konuda teknik inceleme yapılıyor. Onun için benim herhangi birşey söylemem uygun olmaz. Hem beklenti düzeyini yükseltmiş olurum hem size yanlış bilgi vermiş olurum. Çünkü bu özel, teknik bir alan. Bırakalım arkadaşlarımız raporlarını bitirsinler" diye yanıtladı.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Gökhan Çetinsaya Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title