Haberler

Üniversitelerden Teröre Karşı Eylem

Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde Rektör Prof.dr. Tunçalp Özgen, Akademisyenler ve Öğrenciler, Sessiz Yürüyüş Yaparak Terörü Protesto Etti.

Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde Rektör Prof.Dr. Tunçalp Özgen, akademisyenler ve öğrenciler, sessiz yürüyüş yaparak terörü protesto etti.

SESSİZ YÜRÜYÜŞTEN KARELER

Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde Rektör Prof.Dr. Tunçalp Özgen, akademisyenler ve öğrenciler, sessiz yürüyüş yaparak terörü protesto etti.

Rektörlük binası önünde toplanan Prof.Dr. Özgen, Rektör Yardımcıları Prof.Dr Nuran Özyer, Prof.Dr. Hasan Bayhan ve Prof.Dr. Erol Belgin ile öğretim üyeleri, idari çalışanlar ve Hacettepe Öğrencilerinden oluşan yaklaşık 2 bin kişilik grup, Türk Bayrağı açarak Atatürk Anıtı'na yürüyüş başlattı. Türk bayrağı taşıyan öğrenci grubunun başta yer aldığı kortej, rektörlük binası önünden yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldi.

Prof.Dr. Tunçalp Özgen'in, anıta çiçek bırakması ardından grup saygı duruşunda bulundu ve İstiklâl Marşı'nı okudu. Grupta bazı öğrenciler ‘Üniter Devletimize sahip çıkıyoruz' ve ‘Bu vatan sizi unutmayacak' pankartları açtı.

ÖĞRENCİLER DE TERÖRÜ KINADI

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kampüsünde toplanan öğrenciler, şehit askerler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Gruptakiler adına açıklama yapan, Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Bora Akat, “Şırnak ve Diyarbakır'da vatanın bağımsızlığı ve ülkenin bütünlüğü için korkusuzca savaşan 15 Mehmetçiğimizi şehit verdik” dedi. Vatanın, şehitlerine “toprakların üzerinde oynanan ayak oyunlarına karşı yılmadan, canları pahasına karşı durdukları için” minnettar olduğunu belirten Akat, şöyle konuştu:

“Sizi alçakça katledenleri biliyoruz. Terörü destekleyen, onu bir ur gibi vatanın kalbine yerleştirenleri de... Bu mihraklar, gencecik vatan evladını katletmekle kalmıyor, sözde savunmaya çalıştıkları insanların demokratik haklarının sağlanması ve yaşadıkları bölgelerin kalkınma çalışmalarını da kendi elleriyle engelliyorlar. İşte bu nedenle bölücü terör örgütü, Kürt kökenli vatandaşlarımızın en büyük düşmanıdır.”

Gruptakiler, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyeleri, terörü protesto amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla sessiz yürüyüş yaptı.

Üniversitenin Kanuni Kampüsü'ndeki Orman Fakültesi önünde Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen'in önderliğinde başlayan yürüyüşe, çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Yürüyüş öncesi yanında cübbesi ve bayrağı olmayan öğretim üyelerine Rektörlük tarafından cübbe ve bayrak dağıtıldı.

Öğretim görevlilerine bazı öğrencilerin, ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdiği gözlendi.

Yürüyüş, Rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından son buldu.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, burada yaptığı konuşmada, kanlı ve bölücü teröre karşı acil önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, “Alınacak tedbirleri sonuna kadar destekleyeceğiz. Üniversite olarak bölücü terörü, iç ve dış destekçilerini bir defa daha şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title