Haberler

Üniversitelerden de "Soykırım Tasarısı"na Tepki

Toplumun Çeşitli Kesimlerinden Farklı Tepkiler Geliştirilen Fransa Ulusal Meclisi'nde Görüşülecek Olan Ermeni Soykırımını Reddetmeyi Suç Sayan Yasa Tasarısına Üniversiteler de Yayınladıkları Bildirileriyle Katıldı.

Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa tasarısını görüşecek olan Fransa Ulusal Meclisi’ne üniversitelerden de tepki geliyor. Fransızca eğitim veren Galatasaray Üniversitesi, tasarının demokrasiyi zedeleyeceğini bildirdi.

Galatasaray Üniversitesi Senatosu, Fransa Ulusal Meclisi’nde görüşülecek olan Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan yasa tasarısına ilişkin bir bildiri yayınladı. Tasarının uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğu kaydedilen Senato bildirisinde, “Tarihi doğruların siyasal otorite ve yasama gücü tarafından tespit edilmesinin demokrasiyi vahim biçimde zedeleyeceği inancındayız” denildi.

TARİH ÖNÜNDE KINANACAK BİR TUTUM

Tasarının çağdaş toplumların güçlendirmeye çalıştığı evrensel ilkelere tamamen aykırı olduğu vurgulanan bildiride, “İnsan hak ve özgürlükleri anlayışının gerçekleşmesi ve gelişmesinde önemli bir payı olan Fransa'nın, Ulusal Meclisi’nin aracılığıyla bu hak ve özgürlükleri tamamen zedeleyici nitelikteki böyle bir girişimi yasalaştırmasının, tarih önünde kınanacak bir tutum olacağını belirtiriz” denildi.

Galatasaray Üniversitesi Senatosu bildiride yer alan görüşleri Fransa Cumhurbaşkanı, Ulusal Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanına da birer yazıyla iletti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title