Haberler

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü (Aü) Prof.dr. Mustafa Akaydın, "Türkiye'nin Gergin Havasını Yumuşatmak Lazım" Dedi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü (AÜ) Prof.Dr. Mustafa Akaydın, "Türkiye'nin gergin havasını yumuşatmak lazım" dedi.

115 üniversiteden 92 temsilcinin katılımıyla, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Kurul Başkanı ve AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Türk üniversitelerinin son 3 ay içinde hareketli günler geçirdiğini ve bu nedenle Üst Kurul'un da hareketlendiğini söyledi. Bu olayların arkasında bir takım siyasi tavırların olduğuna dikkat çeken Akaydın, şöyle konuştu: "Bazı üniversitelerde 1980 öncesini anımsatacak olaylar yaşandı. Bu olayların en vahimi Akdeniz Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversitenin rektörü olarak üzüntü duyuyorum. Koruma ve güvenlik elemanlarımız vazifeyi bütün olarak düşünüyor. Ama sayı ve nitelik olarak değerlendirdiğimizde, bu tür kışkırtıcı olayları önlemek çok mümkün değil. Bunu ifade etmekte sıkıntı görmüyorum. Bu birçok üniversitemiz için de geçerli. Türkiye'nin gergin havasını yumuşatmak lazım. 12 Eylül'den ders çıkararak herkese görevler düşüyor. Özellikle yurt ve emniyet güçlerine önemli görevler düşüyor. Bu da bizim görevden kaçacağımız anlamını taşımıyor." Tüm üniversite elemanlarının sorumluluklarını yerine getirdiğini anlatan Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Türk üniversitelerini, düşünce özgürlüğünün sınırsız yaşandığı ve şiddetin girmemesi gereken kurumlar olarak algılıyoruz. Bunun için elimizden gelen her yetkiyi kullanacağız. Herkesi, Türkiye'nin gerilimini azaltmaya davet ediyoruz. Bazı medya organlarında, üniversitemizi yıpratmaya yönelik söylemler vardı. Bunları kınıyorum. Bu tür eylemlerden vazgeçmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum." (ATA-CE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title