Haberler

Üniversitedeki En Sevdiği Dersliğine Adı Verildi

Geçtiğimiz ay balayına gittiği Orlando'da silahlı soyguncular tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Osman Nuri Darcan için anma töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz ay balayına gittiği Orlando'da silahlı soyguncular tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Osman Nuri Darcan için anma töreni düzenlendi.

Darcan'ın anısını yaşatmak için ise bir dersliğe Osman Nuri Darcan Dersliği adı verildi.

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Balayı için gittiği ABD'nin Orlando kentinde kaldığı otele girerken, eşinin çantasını almak isteyen silahlı soyguncu tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Darcan(52) için üniversitenin rektörlük binasında anma töreni düzenlendi. 9 Eylül'de hayatını kaybeden ve 16 Eylül'de İstanbul'da toprağa verilen Darcan için yapılan törene Eşi Kıvılcım Diker Darcan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, yakınları, iş arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Darcan'ın eşi tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tören de bir konuşma yapan Barbarosoğlu ise vefatının oluş nedeni yüzünden öfkeyle dolu ve kızgın olduğunu belirterek İnsanoğlunun şiddeti, insanoğlunun acımasızlığı, insanoğlunun öfkesi; insan canına kasteden bu öfkeyi anlamak, açıklamak mümkün değil. Bireylerin silaha bu kadar çabuk ulaşabilmesi ve hiç düşünmeden, nedeni anlaşılmadan bir cana kıyması kabul edilebilir değil. Bu vesile ile, Osman'ı andığımız bu günde her türlü şiddete, her türlü teröre, insan canına kast eden her türlü niyete lanet ediyorum. Barış ve huzur dolu bir dünya mutlu bir dünya istemek çok mu çocuksu Çok mu safça bir düşünce dedi.

BENİM 'KISMET' BUYMUŞ DİYECEĞİM

Darcan'ın eşi Kıvılcım Diker Darcan da gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, Farklı yönleri olan, herkesten bir şey öğrenen bir insandı. Herkese bir şey öğreten bir insandı. Benim ve ailemin, herkesin hayatına dokunmuşluğu çoktur. 'Kısmet' kelimesini çok kullanırdı. Benim 'kısmet' buymuş diyeceğim.

ANISINA ÇAM AĞACI DİKİLDİ

Törenin ardından Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü'nde Darcan'ın anısına bir çam ağacı dikildi. Dikimin ardından eşi ve arkadaşları ağacın can suyunu verdi. Öte yandan Darcan'ın anısını yaşatmak için en çok sevdiği derslik olan HKB105'e Osman Nuri Darcan Dersliği adı verildi.

BALAYINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Doç. Dr. Osman Nuri Darcan, Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Kıvılcım Diker Darcan'la (44) balayı için ABD Orlando'ya gitti. Çift, kaldıkları otelin otoparkında gaspçıların hedefi oldu. Kıvılcım Darcan'ın çantasını almak isteyen gaspçı, Osman Darcan'ın karşı koyması üzerine silahını ateşledi. Osman Darcan olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgansa kaçtı. Orange County Şerifi Ofisinden Yüzbaşı Angelo Nieves, düzenlediği basın toplantısında Osman Darcan'ın vücuduna çok sayıda kurşunun isabet ettiğini, saldırganların çantayı alamadığını açıklamıştı.Darcan,1990'dan beri Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler veriyordu. Yönetim bilişim sistemleri bölümü kurucu öğretim üyelerinden olan akademisyenin araştırma konuları içerisinde programlama teknikleri, nesneye yönelik sistem geliştirme, benzetim, yapay zeka ve e-öğrenme gibi konular yer alıyordu. Darcan'ın çok sayıda uluslararası makale ve bildirileri de bulunuyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title