Haberler

Üniversitede Öğrenciler İçin Ücretsiz Giysi Mağazası

Batman Üniversitesi ve Türk Kızılayının iş birliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği giyim mağazası açıldı.

Batman Üniversitesi ve Türk Kızılayının iş birliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği giyim mağazası açıldı.

Batı Raman Kampüsü'nde, kız ve erkek öğrencilere yönelik iki ayrı mağaza olarak hizmet verecek binanın açılışı, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Tezdiğ tarafından yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, mağazaların örgün eğitimdeki öğrenciler için 08.00-17.00, ikinci öğretim öğrencileri için de 17.00-20.00 saatlerinde hizmet vereceğini söyledi.

Öğrencilerin vatana ve millete sevdalı bireyler olarak yetişmesi temennisini dile getiren Durmuş, "Tek isteğimiz, vatana, millete faydalı birer birey olarak yetişmeniz, derslerinize devam etmenizdir. Onun dışındaki her türlü zorluklarınızı gücümüz yettiğince çözmeye söz veriyoruz." dedi.

-35. mağaza Batman Üniversitesi'nde

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Tezdiğ ise ülke genelindeki mağazalarının 35'incisini Batman Üniversitesi'nde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı mağaza açtıklarını belirten Tezdiğ, "Bu mağazalarımızda yeni ve kaliteli elbiseler mevcuttur. İhtiyaç sahibi öğrenciler tıpkı çarşıda bir mağazaya gider gibi bu mağazamıza gelip diledikleri gibi kıyafet ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler. Öğrencilerimiz bizim verdiğimizi değil, kendi istediklerini alarak giyecekler." ifadesini kullandı.

Tezdiğ, mağazaların yıl boyunca öğrencilere ücretsiz hizmet vereceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yıl boyunca ihtiyaç sahibi öğrenciler buraya gelip öğrenci kimlik kartlarıyla çorabından, montuna, kazağına, pantolonuna kadar istediklerini alabilirler. Üniversitelerde ihtiyaç sahibi gençliğe ulaşmak için bu projeyi hayata geçirdik. Bağışçılarımız aracılığıyla buralarda öğrencilere dağıtıyoruz."

Mağazadan yararlanan ilahiyat fakültesi birinci sınıf öğrencisi İbrahim Akkurt, bunun maddi durumu elverişli olmayan öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.

Beden eğitimi spor yüksek okulu (BESYO) öğrencisi Veysi Ergüner de, "Bazı arkadaşlarımızın durumu yok, bizler yardımcı oluyoruz. BESYO bölümünde olduğumuz için kıyafet ihtiyacımız oluyor. Bunu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Burada kışlık elbiseler, pantolon, kazaklar var. Durumu olmayan arkadaşlarımız için çok iyi bir çalışma." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Üniversitesi Türk Kızılayı Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title