Haberler

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı genel kurulu yapıldı

Güncelleme:

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda başkanlık divanı oluşturulduktan sonra 2019 yılı yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu.

Yönetim ve denetim kurulunun ibrasının ardından yeni genel kurul üyelerinin seçimine geçildi. Daha sonra yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ve denetim kurulunun seçimi yapıldı. 2019 yılı tahmini bütçenin müzakeresi yapılarak bütçe onaylandı. Genel kurul neticesinde vakfın yönetim kurulu oluştu. Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, ilk toplantıda görev dağılımı yapacak.

Genel kurul sonrası açıklama yapan Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı'nın bugüne kadar üniversitelerle birlikte birçok başarılı projeye imza attığını, bundan sonra da örnek projeler üretmeye devam edeceğini söyledi.

Kayseri'deki üniversitelerle yakın işbirliği içerisinde olduklarını belirten Büyüksimitci, "Sanayiciler olarak bizim üniversitelere ve kıymetli hocalarımıza çok ihtiyacımız var. Abdullah Gül Üniversitesi'nde kurduğumuz Model Fabrika AŞ'de tüm üniversitelerimizin kıymetli hocalarından faydalanarak sanayimize katkı vereceğiz. Yine mesleki eğitimle ilgili işbirliğimiz devam edecek. Dünyanın yüksek katma değerli ürün, verimlilik ve dijitalizasyonla meşgul olduğu bu zamanda üniversitesiz bir şey düşünmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da "100 Talep 100 Proje" kapsamında örnek bir projeye imza attıklarını açıklayarak, "Projemiz gayet başarılı bir şekilde yürüyor. Şu an 103 projeye çıktık. Yine TÜBİTAK tarafından fonlanan sanayi doktora programı çerçevesinde Kayseri sanayisinin ihtiyacı olan doktora yapabilecek seviyedeki nitelikli Ar-Ge personelini sanayimize kazandıracağız." dedi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise üniversite olarak sanayicinin ana insan gücünü sağlamaya yönelik çalışma yürüttüklerini, ÜSAİV çatısı altında güçlerini birleştirerek daha güzel işler yapacaklarını, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğunu kaydetti.

ÜSAİV'in yeni yönetimi, Mehmet Büyüksimitci, Prof. Dr. Mustafa Çalış, Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Prof. Dr. Recai Kılıç, Prof. Dr. Recep Güneş, Abidin Özkaya, Abdullah Oğuzbaş, Erkut Korkmaz ve Mehmet Sarıalp'ten oluştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title