Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları üyelerince protesto edildi.

Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları üyelerince protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan partili kadınlar, "Hepimizin acısı, Özgecan Aslan", "Hemen şimdi idam" ve "Kısasa hayat var. Adalet kısasta" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Aslan'ın ailesine sabır dileyerek, bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için herkesi göreve davet etti.

Asiltürk, yaşananların her yerde olabilen olaylar gibi bir hafiflikle ele alınmasının kabul edilemeyeceğini dile getirerek, Türkiye'de şiddete yönelimin ve cinayete kurban giden kadın sayısının her geçen gün arttığını savundu.

Ceza infaz kurumlarında kapasitesinden fazla kişi olduğunu anlatan Asiltürk, "Gün geçmiyor ki kaçırılan bir çocuk, uyuşturucu batağında sokaklarda ölen bir genç, tecavüze uğrayan bir mağdur haberi duymayalım" ifadesini kullandı.

Asiltürk, şöyle devam etti:

"Büyük buhranların içinde kıvranan küresel dünyaya, uyum sağlamak amacıyla değil, bu dünyaya alternatif sunmak amacıyla medeniyetimizin öncülerini yetiştirmek zorundayız. Özgecan gibi nice evlatlarımız, gençlerimiz tehdit altındadır. Bu acı olayda bile ayrışan bir toplum haline dönüşmüş durumdayız. Bu acı olayı bile istismar edenleri görüyoruz."

Kendilerinin ayrışan değil yüreklerin birlikte attığı bir Türkiye hedefine yürüdüklerini belirten Asiltürk, "Yüreklerimiz bir olursa her türlü toplumsal sorunu daha iyi anlar ve müdahale edebiliriz. İdam cezası AB uyum yasaları çerçevesinde kaldırılmıştı. Bizler idam cezasının yeniden uygulamaya konması için 'idam geri gelsin' imza kampanyasıyla onbinlerce imza toplayarak ilgilileri en etkili şekilde uyardığımızı ve bu uyarımızın ne kadar haklı olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. İstenince bir gecede çıkan kanunlar gibi vakit kaybetmeden idamın acilen yasalarımıza konmasını, üç gündür kanayan bütün vicdanlar adına istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title