Haberler

Üniversite Öğrencisi Genç Kız, Karaciğer Nakli Bekliyor

Antalya'da 7 yıl önce ablasını karaciğer yetmezliğinden kaybeden 22 yaşındaki Hilal Kılıçel, yaşamak için karaciğer nakli bekliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenlik Bölümü öğrencisi Hilal Kılıçel'e, 15 gün önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede karaciğer yetmezliği teşhisi kondu.

Doktorların tavsiyesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelen Kılıçel'in karaciğer yetmezilğinin hızla ilerlediği ve acil olarak karaciğer nakli olması gerektiği bildirildi. Yapılan testlerde, nakil için gerekli olan böbreğin, şeker hastalıkları nedeniyle anne ve babadan temin edilemeyeceği belirlendi. Ablası Nihal Güney ile de doku uyumsuzluğu tespit edildi.

Yaşaması için acil karaciğer nakline ihtiyacı olan Nihal için yakınları sosyal medyadan organ bağışı çağrısında bulundu. Hayat dolu bir üniversite öğrencisiyken hastanede tedavi görmeye başlayan Hilal Kılıçel, nakil olacağı günün hayaliyle yaşıyor.

"Türk insanının yardımseverliğine inanıyorum"

Kılıçel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce üniversiteyi kazanıp, hayalindeki meslek olan öğretmenlik için ilk adımını attığını ifade etti. Ablası Yasemin Kılıçel'in de 7 yıl önce karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybettiğini söyleyen Kılıçel, ablasının acısını uzun süre yaşadığını belirtti. Kendisini psikolojiik olarak toparlayıp, üniversite sınavına hazırlandığını ve kazandığını anlatan Kılıçel, "Hastalığa yakalanınca aklıma ablamın yaşadıkları geldi. Ancak ben Türk insanının yardımseverliğine inanıyorum. Bir organ bağışı yapılacağına ve sağlığıma kavuşacağıma inanıyorum. Nakil olduktan sonra hayalimi gerçekleştirip öğretmen olacağım" dedi.

Baba Kılıçel: "Bu acıya dayanamam"

Bir kızını karaciğer yetmezliği nedeniyle kaybettiğini dile getiren baba Ali Kılıçel, aynı acıyı tekrar yaşamak istemediğini belirtti. Bu acıya dayanamayacağını ifade eden Kılıçel, karaciğer bağışı için yardım beklediklerini dile getirdi. Kılıçel, Sağlık Bakanlığının ulusal organ bekleme listesine de yazıldıklarını, doktorlardan mutlu bir haber beklediklerini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title