Haberler

Üniversite Öğrencilerinin Yurt İsyanı

Mersin Üniversite Okuyan Öğrencilerinin Kaldığı Yurdun Satılması Nedeniyle Yeni Yer Aramaya Başlayan Öğrenciler, Kendilerine Ek Süre Tanınmasını İstiyor

Mersin üniversite okuyan öğrencilerinin kaldığı yurdun satılması nedeniyle yeni yer aramaya başlayan öğrenciler, kendilerine ek süre tanınmasını istiyor.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi yakınlarındaki bir öğrenci yurdunun yetkilileri, binayı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na devretti.

Yurtta kalan yaklaşık 200 öğrenci yurdun kız öğrenci yurdu olarak faaliyet göstereceğini belirten yetkililer, kız öğrencilerin barınmalarına devam edebileceğini, erkek öğrencilerin ise 1 Aralık'a kadar kaldıkları odaları boşaltmalarını istediler.

Yaklaşık 100 civarındaki erkek öğrencinin mağdur olduğunu belirten Velit Çakır,

"Şu an vizelerimizin olduğu dönemde bir yandan kendimize yeni kalacak yer ararken, öte yandan da eğitimimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Yani ne yapacağımızı bilemiyoruz. yurttaki sorunu öğrenen diğer yurt yöneticileri ve ev sahipleri de fiyatları yüksek tuttuğundan kendimize yeni yer de bulamadık.

Şimdi bayram tatili nedeniyle ailelerimizin yanına gideceğiz fakat, giderken eşyalarımızı nereye koyacağız, döndüğümüzde nerede kalacağız, gibi soruların hiç birine yanıt bulamıyoruz. O nedenle yetkililerden bize ek süre tanıyarak, yıl sonuna kadar mevcut yerlerimizde kalmak için müsaade etmelerini istiyoruzö dedi.

Öğrenci Cahit Biter ise, yaklaşık 1 ay önce yurda geldiğini ve yurda kayıt yaptırırken kendisine böyle bir sıkıntıdan bahsedilmediğini belirterek, "Kısa bir süre kaldıktan sonra böyle bir durumla karşılaşmamızın bizleri nasıl etkileyeceğini herkesin düşünmesi gerekir ve sorunumuza bir çözüm üretilmesi gerekir" diye konuştu.

Yurdun eski işletmecisi Servet Dinç ise, öğrencilerin hiç birini mağdur etmek istemediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"YURTKUR yetkilileriyle görüşmelere başladık. Bizim de isteğimiz en azından yarı yıl tatiline kadar tüm öğrencilerin barınmalarına izin verilmesi.

Bu konuda YURTKUR yetkililerinin de anlayışlı davranacağına inanırken, taleplerimizin olumsuz çıkması durumda da öğrencilere kalacakları ev veya yurt sağlamak için elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title