Haberler

Üniversite Öğrencilerine Yelken Sporu Eğitimi Verilecek

İzmir Körfezi'nin yelken sporu etkinliklerine ev sahipliği yapması için kentteki çeşitli üniversitelerde eğitim gören 125 üniversite öğrencisine yelken eğitimi verileceği bildirildi.

İzmir Körfezi'nin yelken sporu etkinliklerine ev sahipliği yapması için kentteki çeşitli üniversitelerde eğitim gören 125 üniversite öğrencisine yelken eğitimi verileceği bildirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, İzmir Körfezi'nin yelken sporu etkinliklerine ev sahipliği yapması amacıyla gençleri körfezde buluşturacak yeni bir proje için harekete geçti.

"İzmir'in Üniversiteleri ve İzmir'in Kulübü, İzmir Körfezi'nde Buluşuyor" projesi kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesinden 125 öğrenciye yelken eğitimi verilecek.

Eğitim alan gençler içerisinden oluşturulacak üniversite yelken takımları 24-25 Mart 2018 tarihlerinde eş teknelerle İzmir Körfezi'nde yarışacak.

Organizasyona katılacak olan ekiplerin denizde kullanacakları ekipmanlar ise İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından sağlanacak.

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) Komodoru Akif Sezer, geçen yıl İzmir'deki üniversitelerin yelken topluluklarıyla iletişime geçerek Genç EAYK'yı oluşturduklarını, kentteki 5 üniversitedeki yelken topluluklarından 125 öğrencinin Bear Sailing Yelken Okulu'nun eş tekneleriyle Levent Marina'dan denize çıkıp eğitim alacakları belirtti.

Etkinliğin İzmirliler adına görsel bir şölen olabilmesi için rotaların özel olarak belirleneceğini ifade eden Sezer, bu şölenin gelecek yıllarda Türkiye'deki tüm üniversitelerinin katılacağı bir etkinlik olmasını istediklerini ifade etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de deniz ve liman şehri İzmir'in yelken sporu başta olmak üzere su sporlarıyla eski günlerine döneceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Çelebi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title