Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Suriyeli Yetimlere Destek

Hayırsever öğrenciler, Kilis'te harçlıklarını Arakan'a yollayarak örnek davranış sergileyen Suriyeli savaş mağduru yetimlere gıda ve kıyafet desteği sağladı.

Hayırsever öğrenciler, Kilis'te harçlıklarını Arakan'a yollayarak örnek davranış sergileyen Suriyeli savaş mağduru yetimlere gıda ve kıyafet desteği sağladı.

Anadolu Ajansının (AA) "Suriyeli yetimler harçlıklarını Arakan'a yolladı" başlıklı haberinin ardından harekete geçen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, "Dünya Çocuk Günü" etkinlikleri kapsamında yetim çocukları sevindirdi.

İl Müdürü Cengiz Korkmaz, AA muhabirine, yaşanan drama sessiz kalmayan yetim çocukların yanında olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Yurtlarda kalan öğrencilerin, "Dünya Çocuk Günü" vesilesiyle bir etkinlik yapma talebinde bunduklarını anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Daha önce burada barınan yetim çocukların kendilerine verilen harçlıklarını biriktirip Arakan'a yolladıklarını basın ve sosyal medya yoluyla öğrenmiştik. Bizde yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla hazırlamış olduğu hediyeleri bu evde barınan çocuklarımıza takdim etmek için buraya geldik. Gençlerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız savaş mağduru inşallah gelecekleri güzel olur."

Kendileri için en önemli konunun çocukların eğitim hakkının korunması olduğunu ifade eden Korkmaz, bu doğrultuda çocukların hangi okullarda eğitim gördüklerini tespit ettiklerini ve okul idaresinin forma eksikliğini söylemesi üzerine onlar için forma aldıklarını söyledi.

Korkmaz, gönüllü öğrenciler tarafından bakımevinde barınan tüm çocukların okul formalarının temin edildiğini bunun yanında da bakımevinin 3 aylık yaş sebze ve meyve ihtiyacının giderildiğini ifade etti.

Suriyeli Anne Meryem Tecan da çocukların sergilediği davranışın örnek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bizim çocuklarımız kardeşlerinin nasıl acı çektiğini gördü onlara yardım etmeye çalıştı, Türk halkı da bizi yalnız bırakmıyor her ihtiyacımıza koşuyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çocuk Günü Yurtlar Kurumu Arakan Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title