Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Protesto

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İibf) Nazilli Sümer Kampüsü'nden İsabeyli'ye Taşınmasını İstemeyen Öğrenciler Okullarına Sahip Çıkmak İçin Eylem Yaptı.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) Nazilli Sümer Kampüsü'nden İsabeyli'ye taşınmasını istemeyen öğrenciler okullarına sahip çıkmak için eylem yaptı. Sümer Kampüsü önünde önceki gün yaptıkları basın açıklamasının ardından bugünde Belediye Meydanı'nda okullarına sahip çıkmak amacıyla protesto gösterisinde bulunan üniversite öğrencilerine, Nazillili vatandaşlar ile birçok sivil toplum örgütü destek verdi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride, üniversite öğrencileri seslerini ADÜ Rektörlüğü'ne duyurabilmek için pankartlar açıp, slogan attı.

İlçedeki tüm yöneticilere, "Biz İsabeyli'ye gitmek istemiyoruz. Laf değil, icraat istiyoruz. Nazilli İİBF'yi İsabeyli'ye kaptırmayın" sözleriyle seslenen öğrenci temsilcileri, "Rant amacıyla bunu istiyorlar. Üniversiteyi yatırım, öğrenciyi müşteri gibi görüyorlar ve bizi seçim aracı olarak kullanmak amacındalar. Ancak bizim bu konudaki görüşlerimiz hiç sorulmuyor. Bizim ulaşım ve barınma sorunlarımız hiç düşünülmüyor" dedi.

Taşınmayı engellemek için her türlü çabayı harcayacağını açıklayarak, öğrencilere destek olma sözü veren Belediye Başkanı Aytekin Kaplanda, öğrencilerinin eylemlerinde haklı olduğunu savundu. Kaplan, "Nazilli, fakülte ve yüksekokullarıyla bütünleşmiştir. İmkansızlıklar içinde fakültemizin 150 kişilik öğrenci sayısını bugün 3 bin beş yüzlere getirdik. Fakültemize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim ile gücümüzü birleştirmeliyiz. İsabeylilerin yaptığı fedakarlıkları kimse inkar edemez. Ancak kimse fakültemizi bizden istemesin. Gerekirse rektörlük ve üniversite aleyhine açılacak tazminat davalarını karşılarız. Biz İsabeyli ile kavga içinde olmak istemiyoruz. İsabeyli'nin de yüksekokul ve fakültelere kavuşması için çaba harcayacağız" diye konuştu.

Kalabalık grup basın açıklamasını yaptıktan sonra Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ile bir süre görüştü. Yaklaşık 40 dakika süren gösterinin sonunda gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

(AS-MB-İK) 06.06.2008 18:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title