Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Örnek Proje

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İşletme Fakültesi Ekonomi Finans Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarına gelir kazandırmak amacıyla "Zeytin Festivali" düzenlendi.

Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi'ndeki Nebahat Ölmezoğlu İlkokulu'na gelir sağlamak amacıyla okula ait zeytinlikte festivali düzenleyen öğrenciler ile ilkokul öğrencileri zeytin topladı.

Üniversite öğrencilerinin ağaçtan döktükleri zeytinleri, diğer öğrenciler çuvallara doldurdu. Toplanan zeytinler daha sonra zeytin fabrikalarına gönderildi.

Öğrencilerin ihtiyaçları için harcanıyor

Nebahat Ölmezoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe Zerin, yaptığı açıklamada, okula ait zeytinleri toplamayı okul idarecileri olarak MCBÜ öğrencilerinden talep ettiklerini belirtti.

Elde edilecek gelirle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflerini ifade Zerin, şunları söyledi:

"Üniversiteli öğrenci kardeşlerimiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bize yardım etmeyi kabul etti. Buradan elde edileceğimiz gelirle eğitim ihtiyaçlarımızı karşılamayı hedefliyoruz. Okulumuzda 175 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz gelir durumları düşük. İhtiyaçlarımız var. Bu anlamda güzel bir gelir elde edeceğiz. Bu yılki ihtiyaçlarımızı karşılayacağız."

Proje koordinatörü Zuhal Çakar da elde ettikleri geliri öğrencilerin eğitim ihtiyaçları için karşılayacakları kaydederek, yardıma gelen üniversitelilere teşekkür etti.

MCBÜ Ekonomi Finans Bölümü Öğrenci Topluluğu Başkanı Cansu Mete ise projede yer almaktan mutlu olduklarını ifade ederek "MCBÜ öğrencileri olarak sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında zeytin festivali düzenledik. Bugün ilköğretim okuluna yardımda bulunmak için geldik. Zeytinler daha sonra ise yağ olarak satışa sunulacak. Elde edilen gelirle okula yardım yapmayı planladık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yunusemre Yağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title