Haberler

Üniversite Öğrencileri Trafik Terörünü Protesto Etti

Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları 20 yaşındaki Mehmet Ali Sönmez'in ardından trafik terörünü protesto etmek için toplandı.

Nevşehir'in 2000 Evler Mahallesi'nde arkadaşları ile kaldırımda yürürken, Nevşehir-Avanos karayolunda seyretmekte olan bir aracın aşırı hız ve dikkatsizlik neticesinde çarpması sonucu hayatını kaybeden NÜ Meslek Yüksek Okulu Turizm Seyahat İşletmecili Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Sönmez'in geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmesi okul arkadaşlarını yasa boğdu. Arkadaşlarının ölümünden aşırı hız yaptığı belirtilen araç sürücüsünü sorumlu tutan arkadaşları, trafik terörünü protesto etmek için Nevşehir Türk Telekom Başmüdürlüğü binası yanında toplandı.

Hazırladıkları 'Bu Son Olsun' ve 'Bu Gün Mehmet Ali Ya Yarın?' şeklindeki pankartlar ile önce saygı duruşunda bulunan öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaptı. Arkadaşları adına konuşan Ali Ertürk, "Biliyoruz ki trafik terörü önüne geçilemez doğal bir afet değildir. Trafik terörünün açtığı yaraları görmek ve yeni yaraların açılmasını önlemek bizim elimizdeyken, neden halen bu lanet teröre göz yumuyoruz? Neden bu lanet teröre durmak için gerekli sağduyuyu ve itinayı göstermiyoruz? Aklımızın başına gelmesi için daha kaç can vereceğiz? Kaç ocak yıkılacak, kaç fidanımız solacak, daha geride kaç gözü yaşlı ana, kaç yetim kalacak? Bu gün buraya sadece burkulan yüreğimizin matemini tutmak için değil başka yüreklerin burkulmasını, başka ocakların yıkılmasını, başka fidanların solmasını önlemek için toplandık. Kıymet bilmek için kaybetmek şart değil" dedi.

Arkadaşlarının öldüğü kazanın dikkatsizlik ve cehaletin sebep olduğu ne ilk ne de son kaza olmayacağını belirten Ali Ertürk, "Unutmayın ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Ateşin nerde ne zaman kime nasıl düşeceğini kimse bilemez. Ama herkes bu ateşin düşmesini engellemek için üzerine düşeni yapabilir, yapmalıdır da. Aksi taktirde şu an bizim içimizde yanan ateşin kıvılcımları bir gün mutlaka sizlere sıçrayacaktır.

(MÖZ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title