Haberler

Üniversite ile Kosgeb Arasında İşbirliği Artırılıyor

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, KOSGEB ile 2014 yılında iş birliğini artıracaklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, KOSGEB ile 2014 yılında iş birliğini artıracaklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve KOSGEB yetkililerinin yaptığı toplantıda konuşan İlker Duran, Bursa sanayicisi için Uludağ TTO ile KOSGEB'in 2014 yılında işbirliğini artıracağını kaydederek, "Teknoloji Transfer Ofisimiz'in hizmetleri, KOSGEB'in tematik programları için uyumludur. Proje başvurularında hizmet veren kurum olarak projelerde yer alacağız. Böylece Uludağ TTO; üniversite-sanayi işbirliğinin artmasının en somut örneklerini verecek" dedi.

Uludağ TTO'nun, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmenin yanı sıra, Bursa'nın bilimsel birikiminin ekonomik değere dönüşmesini sağlama misyonuyla hareket ettiğini söyleyen Duran, "Yıllardır, üniversitelerde üretilen ve bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin istifadesine sunulmamasından şikayetçiydik. Odamızın Uludağ TTO'da aktif olarak temsil edilmesiyle teori ve pratik doğru zeminde buluşmuştur. KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı ile TTO'nun mentör havuzu çalışmalarında işbirliğiyle kısa zamanda önemli başarılar elde edilebilir. Uludağ TTO'nun Yeşil Cadde Projesi ile kümelenme çalışmaları KOSGEB'in Tematik Proje Destek Programı ve İşbirliği Güçbirliği Proje Desteği tam örtüşmekte. Aynı zamanda TEKMER'in kurulması ve hayata geçirilmesi de yine 2 kurumun 2014 yılında ortaklaşa yapacakları projeleri arasında yer alıyor. 2014 yılından itibaren KOSGEB'le işbirliğini artırarak, kente fayda sağlayacak projeler üretilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında proaktif bir anlayışı hakim kılacağız" diye konuştu.

Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması ve akademik girişimciliğin teşvik edilmesiyle Uludağ TTO ve KOSGEB'in işbirliği yapabilecekleri alanların masaya yatırıldığı toplantıya, Uludağ TTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, BTSO ile Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran'ın yanı sıra, KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Zeynep Kahveci, Ulutek Genel Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Arslan, Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Durmuş ve Uludağ TTO Yöneticisi Fatih Yalınbaş katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi İlker Duran Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title