Haberler

Üniversite Hastaneleri, 2007 Sonuna Kadar Olan Tüm Alacaklarını Tahsil Edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yatan Hastalara İlaç ve Tıbbi Malzeme Sağlamada Yaşanan Sıkıntı ve Üniversite Hastanelerinin Alacaklarına İlişkin Sorunları Görüşmek Üzere, Bazı Üniversite Rektörleriyle Bir Araya Geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yatan hastalara ilaç ve tıbbi malzeme sağlamada yaşanan sıkıntı ve üniversite hastanelerinin alacaklarına ilişkin sorunları görüşmek üzere, bazı üniversite rektörleriyle bir araya geldi. Ankara Üniversitesi Rektörlük Binası'ndaki toplantıya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran katıldı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, üniversite hastanelerinin alacaklarına ilişkin ödeme yapılacağını söyledi. Unakıtan, üniversite hastanelerinde yatan hastaların tedavi ücretlerinin fiyatlandırılması ve iyileştirilmesi konusunda ortak çalışma kararı aldıklarını da belirtti. Yatan hasta ilaçlarının alımında ihalelerin de yapılacağını kaydeden Unakıtan, "Üniversiteler alacaklarını tahsil ettiği zaman bu sorun da ortadan kalkar" dedi. Unakıtan, ilaç depolarında yaşanan sıkıntıya ilişkin olarak ise Devlet Malzeme Ofisi ve üniversite hastanelerinin görüşeceğini, Devlet Malzeme Ofisi'nin depolara ilişkin ihaleler konusunda üniversite hastanelerine destek vereceğini bildirdi.

-ŞUBAT AYINDA YASAL DÜZENLEME ÖNGÜRÜLÜYOR-

Toplantıda alınan karara göre, üniversiteler bir hafta içinde belediyeler dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından alacaklarını Maliye Bakanlığı'na bildirecek. Şubat ayında yapılması öngörülen yasal düzenleme ile üniversite hastanelerinin 2007'nin sonuna kadar olan tüm alacakları tahsil edilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile üniversite rektörlerinden oluşan komite, tedavi ücretlerini yeniden değerlendirecek.

-HAZİNEYE ÖDENEN PAY DÜŞÜRÜLECEK-

Rektörler adına açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras da üniversite hastanelerinin döner sermayeden hazineye ödedikleri payın yüzde 15'ten yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda, söz konusu payın düşürülmesi de karara bağlandı. Hazineye ödenen payın oranı ise 15 gün içinde tespit edilecek. Toplantıda ayrıca, rektörlerin yüzde 5 olan "Bilimsel Araştırmalar Payı"nın gider olarak kabul edilmesi talebi de kabul edildi.

(ANKA)

(DNZ/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title