Haberler

Unicef: "Çocuk Ölümleri 17 Yılın En Düşük Seviyesinde'

Dünyada Çocuk Ölümleriyle Mücadelede Büyük İlerleme Kaydedildiği, Çocuk Ölümlerinin 17 Yılın En Düşük Seviyesine Gerilediği Bildirildi.

Dünyada çocuk ölümleriyle mücadelede büyük ilerleme kaydedildiği, çocuk ölümlerinin 17 yılın en düşük seviyesine gerilediği bildirildi.

BM Çocuk Fonu UNİCEF'in yayımladığı rapora göre, dünyada 5 yaşından küçük ölen çocukların sayısının 2006'da, yılda 10 milyon barajının altına inerek 9,7 milyona düştüğü belirtildi.

Raporda, Latin Amerika, Karayipler, Orta ve Doğu Avrupa, eski Sovyet ülkeleri, Orta Asya ve Pasifik ile Afrika'nın birçok bölgesinde kaydedilen gelişmelerden memnun olunduğu açıklandı.

1999-2000'den bu yana çok sayıda ülkede önemli ilerlemeler kaydedildiğinin belirtildiği raporda, Fas, Vietnam ve Dominik Cumhuriyeti'nde 5 yaşından küçük çocukların ölüm oranının üçte birin üzerinde azaldığı, Madagaskar'da bu oranın yüzde 41, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti'ndeyse yüzde 48 gerilediği vurgulandı.

Raporda, 9,7 milyon çocuğun 3,1 milyonunun Güney Asya, 4,8 milyonununsa Sahraaltı Afrikasında yaşamını yitirdiği belirtilirken, Sahraaltı Afrikasındaki bazı ülkelerde de büyük ilerlemeler kaydedildiği, 2000'den 2004'e kadar Malavi'de 5 yaşın altındaki çocukların ölüm oranının yüzde 29, Etiyopya, Mozambik, Namibya, Nijer, Ruanda ve Tanzanyadaysa bu oranın yüzde 20'den fazla azaldığına dikkat çekildi.

Orta ve Batı Afrika'nınsa çocuk ölümlerinin en fazla görüldüğü bölgeler olmaya devam ettiğinin altı çizildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title