Haberler

Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Oğuz Eskişehir'de

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Öcal Oğuz, çeşitli temas ve ziyaretlere bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, çeşitli temas ve ziyaretlere bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Oğuz'un başkanlığındaki UNESCO heyeti, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarını görüşmek üzere Eskişehir'e geldi.

Vali Kadir Koçdemir'in ev sahipliğinde Polis Evi'nde düzenlenen toplantıya, UNESCO heyetinin yanı sıra TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vali Yardımcısı ve Kültür Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik katıldı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Oğuz, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'i son derece organize olmuş ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentiliğine şimdiden hazır olduğunu belirterek, Türk Dünyası Kültür Başkentliği unvanının bu denli ciddiye alınmasının, Eskişehir açısından çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Yazılıkaya'nın da önemli bir miras olduğunu ifade eden Oğuz, ilk etapta Yazılıkaya'nın Dünya Kültürel Miras Listesi'ne girmesine çalışacaklarını bildirdi.

Oğuz, çok geniş bir coğrafyaya yayılmış Frig Kültürü'nün ve coğrafyasının,

"Mısır Piramitleri" gibi sinemanın merkezi haline getirilebileceğini anlattı.

Avcı da, şimdiye kadar yapılan çalışmalarla bile Eskişehir'in 2013'e hazır olduğunu dile getirerek, Eskişehir'in, bundan sonra mevcudun üstüne neler koyabileceğinin peşinde olacağını vurguladı.

Vali Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Öcal Oğuz Eskişehir Türkiye Unesco Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title