Haberler

Unesco Güneydoğu Avrupa Ülkeleri 2. Semineri Tamamlandı

Unesco Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Prof. Dr. Öcal Oğuz, Tamamlanan 2. Unesco Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Semineri ile İlgili Yaptığı Değerlendirmede, 'Safranbolu, Geleneksel Kültürünü Yaşatırsa, Daha Fazla Turisti ve Kültür Severi Çekecektir' Dedi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Prof. Dr. Öcal Oğuz, tamamlanan 2. UNESCO Güneydoğu Avrupa ülkeleri semineri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Safranbolu, geleneksel kültürünü yaşatırsa, daha fazla turisti ve kültür severi çekecektir'' dedi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 24 Mayısta başlayan ve 12 Balkan ülkesi yetkililerinin katıldığı ''Güneydoğu Avrupa Ülkeleri 2. Semineri'' sona erdi. Oğuz, seminerle ilgili, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile somut olmayan kültürel mirasın korunması sözleşmesinin amaçları doğrultusunda seminerin Safranbolu'da gerçekleştirildiğini söyledi. Seminerde envanter yaşayan insan hazineleri ve eğitim konularının tartışıldığını anlatan Oğuz, "Seminerde, şehrin somut olmayan mirasının da korunmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca katılımcılar, Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'nun bu denli korunmasından memnun kaldıklarını dile getirdi. Safranbolu, geleneksel kültürünü yaşatırsa daha fazla turisti ve kültür severi çekecektir. Türkiye, zengin bir mirasa sahiptir ve bunu geleceğe taşımak önemlidir" dedi UNESCO Venedik Ofisi Somut Olmayan Kültürel Miras Sorumlusu Antonellca Vercaci de Güneydoğu Avrupa ülkeleri olarak Türkiye'nin çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini, bu kentte ve Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Vercaci, "Safranbolu, Osmanlı mirasının korunduğu bir kenttir. Turizm için yapılanlar kültür içinde doğallaşmış. Yeni binalar eski kültüre entegre edilmeli. Ağaç ve metal işleri sanatlarını desteklemek gerekir" diye konuştu.

(YE-SD-Y) 28.05.2008 20:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title