Haberler

Unakıtan: "Yürüyen Arabaya El Freni Çektirtmeyin"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Siyasi İstikrarın Tehdit Altında Olup Olmadığına İlişkin Bir Soruya, "İktidar Partisi Kapanacak mı, Kapanmayacak mı? Belirsizlik Var. Kimse Bilmiyor. Bu Ekonomiyi Etkilemeye Başlayacak Bir Belirsizliktir. Yürüyen Arabaya, Yol Almış, Hız Almış Arabaya El Freni Çektirtmeyin" Yanıtı Verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, siyasi istikrarın tehdit altında olup olmadığı konusunda, "İktidar partisi kapanacak mı, kapanmayacak mı? Belirsizlik var. Kimse bilmiyor. Bu ekonomiyi etkileyecek bir belirsizliktir. Yürüyen arabaya, yol almış, hız almış arabaya el freni çektirtmeyin" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis toplantısına katılan Kemal Unakıtan, konuşmasından sonra söz alan sanayicileri dinledi. Yeniden kürsüye gelerek konuşan Unakıtan, İTHİB Başkanı İsmail Gülle'nin dile getirdiği tekstil sektöründe yaşadıkları sıkıntılara ilişkin, "Tekstilde sıkıntı var. Zamanı gelmediği için açıklayamıyoruz. Öyle bölgeler kurmaya çalışıyoruz ki, kimse Mısır'a gitmeyecek, vergiler olmayacak. Terörü çözmemiz için sınır bölgeleri açmamız lazım. O saman İsmail Bey gidip Hakkari'ye fabrika açabilecek" dedi.

-"HIZ ALMIŞ ARABAYA EL FRENİ ÇEKTİRMEYİN"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Unakıtan, siyasi istikrarın tehdit altında olup olmadığına ilişkin bir soru üzerne, şunları söyledi:

"İktidar partisi kapanacak mı, kapanmayacak mı? Belirsizlik var. Kimse bilmiyor. Bu ekonomiyi etkilemeye başlayacak bir belirsizliktir. Yürüyen arabaya, yol almış, hız almış arabaya el freni çektirtmeyin. Bir ekonomiyi düzeltmek çok zor ve zaman alıyor. Sürekli ısrarlı, taviz vermeden politikalar yürütmek lazım. Onu bozmak çok kolay. Bir evi yıkmak ne kadar kolaysa, bu da onun gibi. Herkes çok dikkatli hareket etmek mecburiyetinde."

-SINIR İLLERİNE VERGİ KALKACAK-

Unakıtan, başka bir soru üzerine de sınır illerine verginin kalkacağını, bu alanda bir dizi tedbir aldıklarını, bu çalışmaların birkaç bakanlıkla işbirliği içinde yapıldığını bildirerek, "Hep birlikte bu paket üzerinde çalışıyoruz. Zamanı gelince hükümetimiz açıklayacak" dedi.(ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title