Haberler

Unakıtan: "Yolsuzluk Özelde Değil Kamu Bankalarında Oluyor"

Maliye Bakanı Unakıtan, Türkiye'de Özelleştirmenin Tam Olarak Yapılması Gerektiğini Savunarak, "Özel Bankalarda Yolsuzluk Yapılmaz. Kamu Bankalarında Yapılıyor. Çünkü Kamu Kaynakları Su İstimal Ediliyor" Dedi. Unakıtan, Özelleştirmeyi Eleştiren CHP ve Anap'lıları, "Vahşi Görüntü Sergileyen Kapitalistlere" Benzetti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de özel sektörde değil kamu bankalarından yolsuzluk yapıldığını ileri sürerek, "Onun için kamu bankalarının özelleştirilmesi şart. Çünkü kamu kaynakları su istimal ediliyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Teklifinin görüşülmesi sırasında Hükümet adına söz alan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirmenin önemine değinerek, "Gelişen ülkelerin ekonomilerine baktığınız zaman tam rekabete dayalı serbest ekonomi piyasası yapılır. Oyunu kendi kuralına göre kurmanız lazım. Yoksa Türkiye ne AB ne İMF ne de başka uluslararası kuruluşları şunu yapacağız bunu yapacağız dayatmaları içinde değil. Türkiye'nin kendi menfaatlerini kendisi düşünmesi lazım. O zaman kendi şapkamızı önümüze koyacağız. Türkiye'nin menfaati nerde ona bakacağız. Birçok reformların yapılması lazım. Bir ülke için yapısal reformlar niçin lazım. Başarılar elde etmek için lazım. Yapısal reformlar lazım. Yapısal reformların mutlaka yapılması lazım. Başında da özelleştirme geliyor. Bunu yapmasak kamu kaynakları daha önce olduğu gibi kalkınma yolunda değil, kalkınmama yolunda yapılır" dedi.

Unakıtan, hükümetin başarılı ekonomik politikaları sayesinde milli gelirin 5 bin dolara çıktığını belirterek, "Bu da dikkatli politikalar sayesinde oldu. Özelleştirmeyi bütün ülkeler yaptı. 20 seneden beri konuşuyoruz. Özelleştirme özelleştirme. Hani niye yapılmadı. Bizim hükümetimiz döneminde sadece özelleştirme idaresi 18 milyar dolar yaptı. Bu özelleştirmeyi yaptığınız zaman verimlilik sağlanıyor. Devlet sanayici olamaz. Bankacılık yapamaz. Bankacılık yapınca da kamu kaynaklarını kullanarak su istimallere uğramış. Devlette özel sektörde olmaz. AB'ye girmeye kalkıyoruz AB'nin hiçbir ülkesinde yabancı banka alamaz, yerli banka alır diye bir şey yok. Fransa'da kamu bankası yok. İtalya'da yok. İngiltere'de yok. ABD'de yok. İsviçre ve Meksika'da da yok. AB'ye girmeye kalkıyoruz. Onun için özelleştirme yapmak zorundayız" diye konuştu.

VAHŞİ KAPİTALİSTLER

Unakıtan, özelleştirmeyi eleştiren muhalefet partili mensuplarını ise vahşi görüntü sergileyen kapitalistlere benzetti. Özel sektörde yolsuzluk yapılmayacağını savunan Unakıtan konuşmasına şöyle devam etti; "Şimdi biz AB'ye girmeye kalkıyoruz. AB'nin ülkelerine baktığınızda Polonya'da yüzde 67, Çekoslovakya'da yüzde 4.18 yabancı payı. Var. Sözlerime ister inanın ister inanmayın. Özelleştirme o kadarını isterim o kadarını istemem yok öyle bir şey tamamını istemek zorundasınız. Bir ülkede özelleştirme şart. Vahşi kapitalizm görüntülerini sergilemeyin. Ufkunuzu geniş tutun dar kalıplar içerisinde kalmayın." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title