Haberler

Unakıtan Uyardı: Dava Ekonomiye Sekte Vurur

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Hakkındaki Kapatma Davasıyla İlgili Olarak, Davanın Türk Ekonomisine Zarar Vereceğini, Büyük Yükler Getireceğini Belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak bunların Türk ekonomisine zarar getireceğini, büyük yükler getireceğini, büyük, taşınmaz yükler getireceğini belirterek, ''Çok yanlış işler'' dedi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) panelinin ardından gazetecilerin kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, Türkiye'de birinci gündem maddesinin ekonomi olması gerektiğini, ekonominin istikrarının fevkalade önem taşıdığını söyledi.

Unakıtan, ''Dünyada bugünlerde büyük suprime probleminden dolayı büyük çalkantılar yaşanıyor. AB, ABD, Uzakdoğu her tarafı etkiliyor. Bilhassa bu zamanlarda Türkiye'nin çok daha istikrarını koruyan, sürekli kalkınmasına devam etmesi gereken günler bu günler''dedi.

Ekonomik istikrarın her şeyden önce siyasi istikrar istediğini, siyasi konulardaki dalgalanmaların Türk ekonomisini menfi etki edeceğini ve bunun ekonomiye yükünün ağır olacağını kaydeden Unakıtan, şunları kaydetti:

''Bu yükü de yine bu millet çeker dolayısıyla bunlara Türkiye'nin çok dikkat etmesi lazım. Çünkü Türkiye kendi ayakları üstünde durması gereken ekonomisini güçlendirmesi gereken bir ülkedir. Bundan da sadece hükümet değil hepimiz sorumluyuz. Aynı geminin içerisindeyiz ve hepimiz sorumluyuz.

Dünkü açılan davayla ilgili olarak bunlar Türk ekonomisine zarar getirir. Büyük yükler getirir ve daha ilerisi taşınmaz yükler getirir. Bu bakımdan çok dikkatli olmamız lazım. Adımlarımızı atarken, çok dikkatli hareket etmemiz lazım. Çünkü başka Türkiye yok. Bunu gözümüz gibi korumamız lazım. Bütün Türk milleti de bu geminin içerisindedir. Millet olarak dikkat etmemiz lazım.''

Bir gazetecinin ''Pazartesi günü piyasalar açıldığında bir dalgalanma bekliyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine de Unakıtan, ''Hep beraber göreceğiz. Şu anda oturup da Pazartesi, Salı, şu olacak diye hemen bir şey söylemek erken olabilir. Ama bunlar genelde ekonomiye, piyasalara zarar verir. Bunlar doğru şeyler değil'' şeklinde yanıtladı.

Kemal Unakıtan, dava sonucuyla ilgili öngörüsünün olup olmadığına ilişkin soru üzerine de, ''Ben hukukçu değilim. Dava ile ilgili partimizin yetkili kurumları gerekli açıklamaları zaten yapıyorlar. Ben ekonomi yönünden işi aldım. Çok yanlış işler yani'' dedi.

''AK Parti olarak öz eleştiri yapacak mısınız?'' sorusunu da Unakıtan, partinin yetkili kurullarının bu konudaki görüşleri açıklamakta olduğunu, gerek gördüğünde Başbakanın açıkladığını belirterek, ''Biz de o açıklamalarla bağlıyız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title