Haberler

Unakıtan: Telefon Görüşme Kayıtları Yıllardır Tutuluyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in "Müfettişlerin Telefon Kayıtlarının Tutulması ve E-maillerin İzlenmesi" Konusundaki İddiaları İçeren Yazılı Soru Önergesine İlginç Bir Yanıt Verdi. Unakıtan, "Belgelendirme Zorunluluğu Nedeniyle Telefon Görüşmelerine İlişkin Kayıtların Yıllardır Tutulduğunu" Açıkladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in "müfettişlerin telefon kayıtlarının tutulması ve e-maillerin izlenmesi" konusundaki iddiaları içeren yazılı soru önergesine ilginç bir yanıt verdi. Unakıtan, "belgelendirme zorunluluğu nedeniyle telefon görüşmelerine ilişkin kayıtların yıllardır tutulduğunu" açıkladı.

Kepenek, yazılı soru önergesinde, "Maliye Müfettişleri Grup Merkezlerinde müfettişlere gelen ya da aranan telefonların izlenmesi amacıyla bir kayıt düzeni oluşturulup oluşturulmadığını, kayıtların Maliye Teftiş Kurulu Başkan Vekili Cemal Boyalı tarafından kontrol edilip edilmediğini" gündeme getirmişti.

Kepenek, önergesinde ayrıca, "müfettişlerin internet üzerinden e-maillerinin izlenip izlenmediği sorusuna da yer vermişti.

YASAL ZORUNLULUK

Unakıtan, önergeye verdiği yanıtta, "yasal zorunluluk nedeniyle müfettişlerin haberleşmesinin tevsiki (belgelenmesi) ve bütçe uygulama talimatları ve tasarruf genelgeleri uyarınca yıllardır telefon görüşmelerine ilişkin kayıtların tutulduğunu" kaydetti.

Unakıtan, kayıtların "müfettişleri, isnat ve iftiradan korumak amacıyla yapıldığını" da bildirdi.

YASAL OLMAYAN DURUM YOK

Unakıtan, e-mail izlenmesi iddiaları ile ilgili olarak ise, "Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın Bilgi İşlem altyapısının yenilenmeye başladığını, data güvenliği ve vergi mahremiyeti sağlamanın yanı sıra müfettişlerin güvenliğinin sağlanması için yasal statüde sistem kurulduğunu, yasal olmayan herhangi bir kullanım yapılmadığını" kaydetti.

KAMERA HIRSIZLARA

Unakıtan, kurulan kamera kontrol sisteminin de, Maliye müfettişleri ile hesap uzmanlarının çalıştığı Ankara grup binasında hırsızlıklar yaşanması üzerine kurulduğunu belirtti.

Unakıtan, "resmi bilginin yasal olmayan hiçbir surette kullanılmadığını" vurguladı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title