Haberler

Unakıtan: 'Operasyona Yönelik Gerekli Tedbirler Alındı'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'O Gibi Hareketlere (Kuzey Irak'a Olası Operasyon) Yönelik Bizim Bütçemizde de Diğer Kamu Finansmanında da Gerekle Tedbirler Alınmıştır. O Konuda Bizim Herhangi Bir Problemimiz Yoktur' Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''O gibi hareketlere (Kuzey Irak'a olası operasyon) yönelik bizim bütçemizde de diğer kamu finansmanında da gerekle tedbirler alınmıştır. O konuda bizim herhangi bir problemimiz yoktur'' dedi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nu ziyaretinde soruları yanıtlayan Unakıtan, Türkiye'nin bir terör sorunu bulunduğunu ve bu sorunla ilgili hükümetin her türlü tedbiri aldığını söyledi.

''Bu bir devlet meselesi. O bakımdan gayet de hassas hareket ediyoruz'' diyen Unakıtan, ''Büyük çapta bazı şeyleri de açıklayamıyoruz. Ama biz mümkün olduğu kadar kamuoyuyla herşeyi paylaşmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, kuvvetli bir devlettir. O bakımdan bizim için o türlü tedbirler ekonomimizde çok büyük problemlere yol açmayacaktır'' dedi.

Unakıtan, 2008 bütçesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''görünen o ki 2007 yılında bütçe hedefinden daha az bir açıkla yılı kapatacağımızı kuvvetle tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin bu yılki vergi toplama performansını değerlendirmesi istenen Unakıtan, Türkiye'nin, vergi toplama konusunda hedeflerine hemen hemen ulaştığını, ancak birinci yarıda ekonomide bazı sektörlerdeki talep düşüklüğünden dolayı ÖTV ve KDV'lerde bir miktar düşüş olduğunu belirtti.

İkinci yarıda ise bu kaybı büyük çapta kapattıklarına işaret eden Unakıtan, şöyle konuştu:

''Yalnız Türkiye'de, bütün kamuoyunda şöyle bir şey var; ücretlilerden vergi iadeleri kalktı, bundan dolayı da KDV gelirleri azaldı, millet fiş almıyor diye. Biz maliye olarak buna katılmıyoruz. Çünkü bizim KDV'mizde bir azalış olmadı.''

Unakıtan, Türkiye'de ciddi bir kayıt dışı ekonomi olduğunu, bununla maliye olarak bilinçli şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title