Haberler

Unakıtan: Ekonomide Stagflasyon Olmaz

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'Ekonomide Stagflasyon, Durgunluk Olmaz, Ama Büyüme Rakamları da Eskisi Gibi Devam Etmez' Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Ekonomide stagflasyon, durgunluk olmaz, ama büyüme rakamları da eskisi gibi devam etmez'' dedi.

Ekonomide 2008-2012 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Çerçeve'yi (OVMÇ) açıklamak üzere Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Unakıtan, ''ekonomide durgunluk yaşanması halinde, vergi gelirlerinde azalmanın nasıl önleneceği'' yönündeki soru üzerine, vergi artışlarına gerek olmadığını söyledi.

Türkiye ekonomisinin çok dinamik bir ekonomi olduğunu, ama bir taraftan da gerçekçi olmak gerektiğini belirten Unakıtan, şöyle devam etti:

''Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarının ortalaması, Avrupa ülkelerinin üzerinde. Ama durum da böyle devam etmez. Dünyada ekonomide gelişme başlayınca, bizdeki büyüme rakamları da tekrar eski haline gelir. Telaş edecek, paniğe kapılacak bir durum yok.''

Unakıtan, enflasyondaki yükselme ile ilgili bir soru üzerine, ülkelerin üretimleri ile değerlendirdiklerini, gelişmiş ülkelerin üretimlerinin de yüksek olduğunu belirterek, ''Üretim, üretim, üretim... Üretim oldukça enflasyonun negatif etkisi olmaz'' dedi.

Bakan Unakıtan, ''Bütçe açıklarının GSYH'ya oranı yüzde 3'ün altında olursa, korkulacak bir durum yoktur. Almanya'da Fransa'da bu oran bizden yüksektir'' diye konuştu.

''Vergi gelirlerinin artırılması amacıyla vergi artışına ihtiyaç olmadığını'' vurgulayan Bakan Unakıtan, bu yıl 171 milyar YTL vergi geliri beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title